Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>ΗΠΑ: Τέλος στο κεφαλοκλείδωμα από τους αστυνομικούς σε πολίτες βάζουν δήμαρχοι

banner roots

ΗΠΑ: Τέλος στο κεφαλοκλείδωμα από τους αστυνομικούς σε πολίτες βάζουν δήμαρχοι
10.06.2020 | 09:08

ΗΠΑ: Τέλος στο κεφαλοκλείδωμα από τους αστυνομικούς σε πολίτες βάζουν δήμαρχοι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Με αφορμή τον τρόπο που δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ, οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ πιέζουν για να αλλάξει ο τρόπος που χειρίζονται τους υπόπτους οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το CNN και τους NewYork Times, αρκετοί δήμαρχοι ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν στην απαγόρευση του κεφαλοκλειδώματος ώστε να αποφευχθεί η ασφυξία που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο του υπόπτου. Ενας από αυτούς ήταν ο δήμαρχος του Χιούστον, ο οποίος το ανακοίνωσε λίγο πριν γίνει η κηδεία του Φλόιντ στην πόλη του Τέξας. Ακόμη, ο δήμαρχος με εντολή του, τόνισε πως ανάμεσα στα μέτρα που θα πάρει, είναι πως ο αστυνομικός θα πρέπει να δίνει μία ειδοποίηση στον ύποπτο, πριν πυροβολήσει αν το κρίνει αναγκαίο.
 
Πολλές ακόμη πόλεις θέλουν να απαγορέψουν το κεφαλοκλείδωμα και όποια άλλη κίνηση μπορεί να προκαλέσει ασφυξία, με το CNN να αναφέρει πως μεταξύ των πόλεων που ξεκινούν ή έχουν ήδη ξεκινήσει να το εφαρμόζουν, είναι το Λος Αντζελες, το Φίνιξ, το Σακραμέντο, το Μαϊάμι, η Ουάσιγκτον, το Σαν Ντιέγκο, το Σικάγο, η Μινεάπολις, το Χιούστον και η Νέα Υόρκη.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel