Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : “Η χαμένη γενιά” - 9 εκατομμύρια παιδιά δεν θα επιστρέψουν στα θρανία πριν από τον Σεπτέμβριο.
pame boreio aigaio

Βρετανία : “Η χαμένη γενιά” -  9 εκατομμύρια παιδιά δεν θα επιστρέψουν στα θρανία πριν από τον Σεπτέμβριο.
10.06.2020 | 09:57

Βρετανία : “Η χαμένη γενιά” - 9 εκατομμύρια παιδιά δεν θα επιστρέψουν στα θρανία πριν από τον Σεπτέμβριο.

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Έντονα επικρίνεται η κυβέρνηση στις εφημερίδες της Τετάρτης επειδή αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων πριν από το φθινόπωρο.

Ο Daily Mirror ανησυχεί για το μέλλον και αναφέρεται στη "χαμένη γενιά", ενώ ο Guardian σημειώνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει κληθεί να καταρτίσει ένα "επείγον εθνικό σχέδιο" για να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο ή να διακινδυνεύσει μια "επιδημία εκπαιδευτικής φτώχειας".

Το άρθρο της εφημερίδας υπογραμμίζει “την έλλειψη ενδιαφέροντος” από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στην επόμενη γενιά . "Είναι μια πικρή απογοήτευση", τονίζει ο Guardian.

To κύριο άρθρο γνώμης της Sun εκτιμά ότι "ντροπιάζει το έθνος" το γεγονός ότι τα παιδιά στερούνται εκπαίδευσης, αλλά στηρίζει τον υπουργό παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον και τις προσπάθειες που καταβάλλει για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. “Τα μαχητικά συνδικάτα των εκπαιδευτικών παίζουν πολιτική και του κάνουν τη ζωή δύσκολη”, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Sun.

Η Daily Telegraph μας ενημερώνει ότι οι επιστήμονες συνιστούν να επικρατήσει η "λογική" στο δημόσιο διάλογο για το άνοιγμα των σχολείων. Ορισμένοι λoιμοξιολόγοι επισημαίνουν ότι νέα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά κάτω των 15 ετών είναι πιο πιθανό να πληγούν από κεραυνό παρά να πεθάνουν από κορονοϊό.

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018