Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Νέο ξεκάθαρο μήνυμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να διατηρηθεί ο πολυθρησκευτικός χαρακτήρας της Αγίας Σοφίας
pame boreio aigaio

Νέο ξεκάθαρο μήνυμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να διατηρηθεί ο πολυθρησκευτικός χαρακτήρας της Αγίας Σοφίας
12.06.2020 | 09:03

Νέο ξεκάθαρο μήνυμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να διατηρηθεί ο πολυθρησκευτικός χαρακτήρας της Αγίας Σοφίας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να στηρίζουν τη διατήρηση του πολυθρησκευτικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε νέα τοποθέτησή του.

Το αμερικανικό υπ. Εξωτερικών εκφράζει εκ νέου τη στήριξή του στη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος της Αγίας Σοφίας μόλις μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο για το έτος 2019. «Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Εξακολουθούμε να θεωρούμε την Αγία Σοφία μνημείο ιδιαίτερης σημασίας και στηρίζουμε τη διατήρησή της με τρόπο που θα σέβεται την πολύθρησκευτική ιστορία της», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Έλληνες ανταποκριτές.
 
Στην έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο αναφερόταν ότι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνέχισαν να θέτουν το θέμα στους Τούρκους συναδέλφους τους, υποστηρίζοντας τη διατήρησή της Αγίας Σοφίας κατά έναν τρόπο που θα είναι σύμφωνος με την πολυθρησκευτική της ιστορία.
 
Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, «αναφορικά με την αμερικανική πολιτική για την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία, τονίζεται ότι ο πρέσβης, άλλα στελέχη της πρεσβείας και των προξενικών αρχών, καθώς και επισκέπτες αξιωματούχοι των ΗΠΑ θέτουν το ζήτημα σε συνεχή βάση κατά τις συναντήσεις τους με Τούρκους αξιωματούχους».
 
 
Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη Τετάρτη (10/06) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ταχθεί στο πλευρό της Ελλάδας όσον αφορά το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς.
 
Η Τουρκία επιμένει για την Αγιά Σοφιά: «Είναι δικό μας θέμα»
Τότε, η στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα είχε προκαλέσει την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. «Δεν είναι διεθνές θέμα. Είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας μας» απάντησε χθες το πρωί ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο κανάλι NTV. Χαρακτήρισε, μάλιστα, παράξενη την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018