Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Zωηρή αγοραστική κίνηση εν μέσω φόβων κατάρρευσης της οικονομίας
pame boreio aigaio

Βρετανία:  Zωηρή αγοραστική κίνηση εν μέσω φόβων κατάρρευσης της οικονομίας
16.06.2020 | 09:12

Βρετανία: Zωηρή αγοραστική κίνηση εν μέσω φόβων κατάρρευσης της οικονομίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ζωηρή ήταν η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα χθες , πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους μετά από τρεις μήνες lockdown.

H εικόνα πολλών αγοραστών με μάσκες να περιμένουν με υπομονή στην ουρά έξω από ένα κατάστημα Primark στο Milton Keynes κυριαρχεί στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Metro. Ωστόσο , η εφημερίδα περιγράφει τις “χαοτικές σκηνές” στο West End του Λονδίνου όπου σε πολλές περιπτώσεις οι κανόνες της κοινωνικής απόστασης λόγω πανδημίας “ξεχάστηκαν”.

H ί σημειώνει ότι η επισκεψιμότητα στα καταστήματα λιανικής ήταν αυξημένη κατά 40% σε σχέση με την περίοδο πριν από την αυτοαπομόνωση και τον εγκλεισμό.

Από την πλευρά της η Daily Telegraph προβάλλει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού των Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ σύμφωνα με τις οποίες το lockdown θα έχει ως αποτέλεσμα την “οικονομική καταστροφή”.

Κατά τον κ. Χέιγκ, οι περιορισμοί στην οικονομία που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού θα συντείνουν στην αύξηση των ανισοτήτων και των κοινωνικών εντάσεων ενώ παράλληλα θα οδηγήσουν στην επιβάρυνση των νοικοκυριών με χρέη που δεν θα είναι σε θέση να τα αποπληρώσουν. Ο κ. Χέιγκ συνιστά να ενταθεί η στρατηγική των μαζικών ελέγχων για τον τον εντοπισμό των φορέων της νόσου.

Η Βρετανική οικονομία θα σημειώσει ύφεση της τάξης του 8% για το τρέχον έτος, ενώ θεωρείται απίθανη η πλήρης ανάκαμψή της από το πλήγμα του κορονοϊού πριν το 2023, σύμφωνα με κορυφαίο οργανισμό οικονομικών προβλέψεων.

Μετά και τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν συρρίκνωση – ρεκόρ της βρετανικής οικονομίας για τον Απρίλιο, με το ποσοστό να αγγίζει το 20,4%, η χώρα βρίσκεται σε τροχιά για τη χειρότερη ύφεση που έχει βιώσει εδώ και περισσότερους από τρεις αιώνες. Το EY Item Club δημοσίευσε την πρώτη έκθεσή του, μεταξύ των δύο τακτικών τριμηνιαίων ενημερώσεων, για να αποτυπώσει τις εκτιμήσεις του για την επιδείνωση της βρετανικής οικονομίας.

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018