Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι τα περισσότερα σχολεία παραμένουν κλειστά
pame boreio aigaio

Βρετανία : Έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι τα περισσότερα σχολεία παραμένουν κλειστά
18.06.2020 | 12:14

Βρετανία : Έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι τα περισσότερα σχολεία παραμένουν κλειστά

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ανοιχτή επιστολή στον Μπόρις Τζόνσον έστειλαν πάνω από 1.500 παιδίατροι και εργαζόμενοι παιδικής υγείας με την οποία ζητούν ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο.

Οι υπογράφοντες εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να απουσιάζουν από τα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη άνευ προηγουμένου διακοπή θα σημαδέψει τις ευκαιρίες ζωής μίας ολόκληρης γενιάς νέων ανθρώπων.

Οι κενές καρέκλες και τα κενά θρανία είναι η εικόνα που καλύπτει μεγάλο μέρος της πρώτης σελίδας στην Daily Mirror. H εφημερίδα καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει "επείγουσα δράση για την επιστροφή όλων των παιδιών μας στο σχολείο". Υπογραμμίζει ότι χιλιάδες μαθητές αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο “μιας κατεστραμμένης εκπαίδευσης” εάν δεν είναι σε θέση να επιστρέψουν στο σχολείο τον Σεπτέμβριο.

H Daily Telegraph αναδεικνύει στην πρώτη σελίδα την προειδοποίηση του πρίγκιπα Καρόλου για τον πιθανό αντίκτυπο της κρίσης του κορονοϊού στους νέους.

Σε μήνυμα του προς τη φιλανθρωπική οργάνωση Prince’s Trust, o διάδοχος του βρετανικού θρόνου εκφράζει τους φόβους του για το ενδεχόμενο η εκτεταμένη ανεργία των νέων να προκαλέσει μια “τρομερή καθοδική πορεία” με αποτέλεσμα “την αύξηση της φτώχειας και την έλλειψη στέγης καθώς και άλλα πολλά δεινά λόγω της οικονομικής ύφεσης”.

Σύμφωνα με τον πρίγκιπα Κάρολο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι είναι πιο σοβαρά από αυτά που αντιμετώπιζαν το 1976 όταν αποφάσισε την ίδρυση του Prince’s Trust, πριν από τον “Χειμώνα της Δυσαρέσκειας” (1978-1979) όπως ονομάσθηκε η περίοδος των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η Βρετανία , με τα συνδικάτα να οργανώνουν μαζικές απεργίες.    

Διαβάζουμε σήμερα στον Guardian ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους με στόχο οι μαθητές στην Αγγλία να έχουν τη δυνατότητα να αναπληρώσουν τα κενά στη μάθηση λόγω της μη λειτουργίας των σχολείων κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιπλέον χρηματοδότηση για την πρόσληψη δασκάλων που θα παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα στους μαθητές που έχουν ανάγκη ενώ παράλληλα επιδιώκεται η διεύρυνση της διαδικτυακής μάθησης. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα των σχετικών προτάσεων αμφισβητείται από την επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικών, Μαίρη Μπούστεντ.  

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018