Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Οικοδομικό οργασμό υπόσχεται ο Τζόνσον εν μεσω φόβων για αύξηση της ανεργίας
Βρετανία: Οικοδομικό οργασμό υπόσχεται ο Τζόνσον εν μεσω φόβων για αύξηση της ανεργίας
28.06.2020 | 11:27

Βρετανία: Οικοδομικό οργασμό υπόσχεται ο Τζόνσον εν μεσω φόβων για αύξηση της ανεργίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

“Billions to get Britain Booming” – “Τα δισεκατομμύρια θα κάνουν τη Βρετανία να ανθίσει” – είναι ο τίτλος που χρησιμοποιεί η Sunday Mail για την αποκλειστική συνέντευξη που πήρε από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θα υποσχεθεί την ανέγερση νοσοκομείων και κατοικιών καθώς και την κατασκευή δρόμων και την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου για τη διάσωση της χώρας από την πανδημία του κορονοϊού. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα παρουσιασθούν στην ομιλία που κάνει ο κ. Τζόνσον στη βόρεια Αγγλία την Τρίτη, σύμφωνα με τη Mail.

Η ίδια εφημερίδα εξάλλου δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα και μια φωτογραφία του πρωθυπουργού να κάνει κάμψεις (press ups) στο γραφείο του στη Ντάουνινγκ Στριτ για να παύσουν οι φήμες που έχουν σχέση με την υγεία του. Αποκαλύπτει επίσης η Sunday Mail ότι o Τζόνσον ξυπνάει τη νύχτα για να βοηθήσει τη γυναίκα του να αλλάξει τις πάνες και να ταίσει τον ηλικίας μόλις δύο μηνών υιό τους , τον Γουίλφρεντ .

Ο Observer παρουσιάζει μια περισσότερη ρεαλιστική εικόνα της οικονομίας όπως αυτή πρόκειται να διαμορφωθεί στη μετα- κορονοϊό εποχή. Προειδοποιεί ότι η ανεργία μπορεί να ανέλθει στο επίπεδο της δεκαετίας του 1980 και να υπερβεί να τρία εκατομμύρια στην περίπτωση που δεν υπάρξει κρατική παρέμβση. Ο Observer εκτιμά ότι επείγουσα ανάγκη είναι η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας σε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που έχουν παγώσει επειδή ακόμη γι’αυτούς ισχύουν οι περιορισμοί του lockdown (πχ. γυμναστήρια, συνεδριακά και νυχτερινά κέντρα) .

Εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα τοπικό lockdown εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στο Λέστερ, σύμφωνα με τους Sunday Times. Η εφημερίδα αναφέρει ότι σημειώθηκε αναζωπύρωση της μεταδοτικότητας του ιού εργοστάσια παραγωγής τροφίμων και σε μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων έξω από εστιατόρια take away. Πηγή που πρόσκειται στην κυβέρνηση υπογράμμισε ότι ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ “ανησυχεί πολύ” για την κατάσταση και εξετάζει τη νομοθεσία εάν χρειασθεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα σε τοπικό επίπεδο.

Σε άρθρο του στο περιοδικό The Spectator, ο πολιτικός συντάκτης του ITV, Ρόμπερτ Πέστον, σημειώνει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν απαιτείται ένα νέο lockdown για την πόλη του Λέστερ.        

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018