Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Ο Τζόνσον υπόσχεται “New Deal” με 5 δισ. λίρες για υποδομές

pame boreio aigaio

Βρετανία : Ο Τζόνσον υπόσχεται “New Deal” με 5 δισ. λίρες για υποδομές
01.07.2020 | 12:32

Βρετανία : Ο Τζόνσον υπόσχεται “New Deal” με 5 δισ. λίρες για υποδομές

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πολλές από τις εφημερίδες δημοσιεύουν στην πρώτη σελίδα μια φωτογραφία του Μπόρις Τζόνσον να φορά κίτρινο μπουφάν υψηλής προστασίας και κάσκα καθώς ανακοινώνει τα σχέδια του για την αποκατάσταση της βρετανικής οικονομίας στη μετα- Covid εποχή επισκεπτόμενος ένα εργοστάσιο στην κεντρική Αγγλία.

"Η μεγαλύτερη αλλαγή στους νόμους πολεοδομίας από τον πόλεμο" – είναι ο πηχυαίος τίτλος στην i . "Εντοπίστε τον οικοδόμο" , ο περιπαικτικός τίτλος στην Daily Mirror.

“Μοιάζει με το New Deal διότι αυτό απαιτεί η εποχή: μία ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση που τοποθετεί τα προστατευτικά της χέρια γύρω από τον λαό σε περίοδο κρίσης”, είπε ο Μπόρις Τζόνσον αναφερόμενος στην πολιτική του Φράνκλιν Ρούζβελτ που επέτρεψε την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας με την παρέμβαση του κράτους μετά την Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του 1930.

Παράλληλα με την χαλάρωση των κανονισμών που θα επιτρέψουν να μετατραπούν σε διαμερίσματα σοφίτες και άδεια καταστήματα η Mirror και η i αναφέρονται στις προειδοποιήσεις των αναλυτών που υπογραμμίζουν ότι η “ένεση” των 5 δις. που προτείνει ο Βρετανός πρωθυπουργός για έργα υποδομής δεν επαρκή για να αποφευχθεί η αύξηση της ανεργίας.

“Ο πρωθυπουργός θέτει τα θεμέλια για την αύξηση της φορολογίας” , εκτιμά η Independent.

"Θα περιορίσουμε τη γραφειοκρατία για να επιταχύνουμε την αντεπίθεση κατά του Covid" , γράφει η Daily Express σχετικά με τη στρατηγική του Μπόρις Τζόνσον. Ταυτόχρονα, στην πρώτη σελίδα η εφημερίδα αναφέρεται στη μείωση των θέσεων εργασίας που αποφάσισαν εταιρείες όπως η EasyJet και η Airbus. “Πρόκειται για λουτρό αίματος στον τομέα της απασχόλησης” – σημειώνει η Express.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018