Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Σκάνδαλο Επστάιν – Οι αμερικανικές αρχές ζητούν ξανά να καταθέσει ο πρίγκιπας Άντριου

banner roots

Βρετανία: Σκάνδαλο Επστάιν – Οι αμερικανικές αρχές ζητούν ξανά να καταθέσει ο πρίγκιπας Άντριου
03.07.2020 | 10:01

Βρετανία: Σκάνδαλο Επστάιν – Οι αμερικανικές αρχές ζητούν ξανά να καταθέσει ο πρίγκιπας Άντριου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η σύλληψη στις ΗΠΑ και η χωρίς όρους προφυλάκιση της Γκισλέιν Μάξγουελ είναι η κύρια ιστορία για τις περισσότερες εφημερίδες. Η πρώην σύντροφος και επί χρόνια συνεργάτιδα του χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, συνελήφθη στο Νιού Χαμσάιρ με την κατηγορία ότι  παρέσυρε  νεαρά  κορίτσια  τα οποία στη συνέχεια κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πολυεκατομμυριούχο φίλο της.

Οι αμερικανικές αρχές, που έχουν δεσμευτεί ότι θα εντοπίσουν όλους τους πιθανούς συνεργούς του Επστάιν, τελικά επικεντρώθηκαν στον πρίγκιπα Άντριου, υιό της βασίλισσας Ελισάβετ, κατηγορώντας τον ότι αποφεύγει να συνεργαστεί με την αμερικανική δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή. Εδώ και μήνες, του ζητούν να εξηγήσει τι γνώριζε για τη δράση του Επστάιν.

Σε δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2019 μια γυναίκα, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, υποστηρίζει ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τον πρίγκιπα –στον οποίο την σύστησε ο χρηματιστής– όταν ήταν ακόμη 17 ετών.

Οι Times σημειώνουν ότι τώρα, μετά τη σύλληψη της Μάξγουελ, ο πρίγκιπας Άντριου εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στο σκάνδαλο Επστάιν

H Telegraph εκτιμά ότι ο δημόσιος έλεγχος θα επικεντρωθεί για άλλη μια φορά στο πρόσωπο του πρίγκιπα.

Ο Guardian γράφει ότι με την προσαγωγή της Μάξγουελ στη δικαιοσύνη , ο Δούκας της Υόρκης αντιμετωπίζει και πάλι πιέσεις από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές που σχετίζονται με τον ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση.

Ο πρίγκιπας Άντριου έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή ή γνώση των ενεργειών του Επστάιν.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το