Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>4 Ιουλίου 2020 : ”H μέρα που η Βρετανία χαμογέλασε ξανά”

banner roots

4 Ιουλίου 2020 : ”H μέρα που η Βρετανία χαμογέλασε ξανά”
05.07.2020 | 11:21

4 Ιουλίου 2020 : ”H μέρα που η Βρετανία χαμογέλασε ξανά”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Καθώς χθες Σάββατο χαλάρωσαν ακόμη περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19, οι περισσότερες εφημερίδες της Κυριακής παρουσιάζουν στις πρώτες σελίδες ευτυχισμένα ζευγάρια νεονύμφων και ουρές πελατών να περιμένουν έξω από παμπ.

Για τη Mail on Sunday η χθεσινη μέρα με τα εστιατόρια, τους κινηματογράφους τα μπαρ και τα παμπ να έχουν ανοίξει έπειτα από 104 μέρες στον “πάγο” και στην αναμονή ήταν ”η μέρα που η Βρετανία χαμογέλασε ξανά”. Το λεγόμενο Σούπερ Σάββατο ήταν μια “χαρωπή επιτυχία”, σημειώνει η εφημερίδα, αφού “οι φόβοι της καταστροφής εξατμίστηκαν γρήγορα”.

Η Sunday People ισχυρίζεται ότι οι πότες μόνο ξόδεψαν 210 εκατομμύρια λίρες και “έδωσαν ζωή” στους ιδιοκτήτες των παμπ.

Η Sunday Mirror είναι περισσότερο συγκρατημένη . Επισημαίνει ότι η κοσμοσυρροή στο κεντρικό Λονδίνο, ιδιαίτερα στο Σόχο , ήταν σαν “ένα μεγάλο πάρτι στο δρόμο", χωρίς όμως να τηρείται το μέτρο της κοινωνικής απόστασης.

Παρά την άρση των μέτρων περίπου το 30% των καταστημάτων εστίασης παρέμειναν κλειστά καθώς οι ιδιοκτήτες δηλώνουν αδυναμία στο να επιβάλουν μέτρα προστασίας και αποστάσεις.

Οι Sunday Times επισημαίνουν ότι τα θέατρα δεν θα ανοίξουν μέχρι το επόμενο έτος, με χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας σε ολόκληρο τον τομέα.

Κυβερνητική πηγή υπογράμμισε στην εφημερίδα ότι θα καταβληθούν προσπάθειες τα θέατρα να επιβιώσουν ώστε να μπορέσουν να ξανανοίξουν το 2021 χωρίς να υφίσταται το περιοριστικό μέτρο της κοινωνικής απόστασης.

Η πηγή αναφέρει ότι οι σχετικές συζητήσεις συνεχίζονται στο Whitehall - αλλά οποιαδήποτε βοήθεια για τις τέχνες θα είναι περιορισμένη.

Έχει γίνει πλέον αποδεκτό ότι “οι κουρτίνες έχουν πέσει” για τη φενική σεζόν παντομίμας , γράφουν οι Sunday Times .

Σύμφωνα με τον Observer, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σχέδια για να δώσει σε κάθε ενήλικο στη Βρετανία ένα κουπόνι αξίας £500 για να δαπανήσει σε τομείς της οικονομίας που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονoϊού, όπως είναι η φιλοξενία και το λιανικό εμπόριο.

Τα παιδιά θα λάβουν κουπόνι αξίας £250, αναφέρει ο Observer που σημειώνει ότι ένα παρόμοιο σχέδιο έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία στην Κίνα.

Τέλος οι εφημερίδες μας ενημερώνουν ότι το βράδυ του Σαββάτου το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ άναψε ένα κερί στη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που πέθαναν στη διάρκεια της πανδημίας ενώ τα δημόσια κτίρια ντύθηκαν στα μπλε με ειδικά φώτα προς τιμή των εργαζομένων στο σύστημα υγείας (NHS).      

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel