Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Eν αναμονή νέων οικονομικών μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας

pame boreio aigaio

Βρετανία: Eν αναμονή νέων οικονομικών μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας
08.07.2020 | 10:30

Βρετανία: Eν αναμονή νέων οικονομικών μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι πρώτες σελίδες των εφημερίδων υπογραμμίζουν το τεράστιο έργο που έχει να επιτελέσει η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργείο των Οικονομικών για τη διάσωση της οικονομίας στη μετα-κορονοϊό εποχή.    

Οι Financial Times αναφέρουν ότι ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ θα προσπαθήσει να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη αύξηση της ανεργίας που είναι περισσότερο από πιθανό να προβάλλει απειλητική το φθινόπωρο.

“Ο κ. Σούνακ θα ανακοινώσει σήμερα ένα πακέτο ενίσχυσης της απασχόλησης ύψους 2 δις. λιρών” , γράφουν οι FT.

Σχεδόν 200.000 θέσεις εργασίας σε γνωστές επιχειρήσεις έχουν χαθεί στη Βρετανία λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις σχετικές ανακοινώσεις του τελευταίου διαστήματος που συγκέντρωσε η Daily Mail.

Οι απολύσεις έχουν σημειωθεί κυρίως στους τομείς της λιανικής, του τουρισμού και στον κατασκευαστικό τομέα.

Παράλληλα υπολογίζεται ότι χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οδηγούνται σε περικοπές θέσεων εργασίας. Πλέον 2,8 εκατομμύρια πολίτες διεκδικούν το ενιαίο κοινωνικό επίδομα που καλύπτει και τους ανέργους.

Η κυβέρνηση έχει θέσει σε ισχύ έκτακτο πρόγραμμα κάλυψης του 80% του μισθού περίπου 9,3 εκατομμυρίων ιδιωτικών υπαλλήλων, ένα πρόγραμμα που λήγει τον Οκτώβριο.

Επίσης, στηρίζει με έκτακτη χρηματοδότηση περίπου 2,6 εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενους.

Αυτό που φοβάται ιδιαίτερα ο κ. Σούνακ - σύμφωνα με τον Guardian - είναι μια αύξηση της ανεργίας όπως αυτή που είχαμε στη δεκαετία του 1980 για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Η Daily Mirror χαιρετίζει τη δέσμευση του υπουργού των Οικονομικών για την επιπλέον στήριξη των νέων και συνιστά στην κυβέρνηση να εγκαινιάσει ένα "φιλόδοξο πακέτο διάσωσης", προειδοποιώντας ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος μιας "καταστροφικής ύφεσης".

Τέλος η Daily Telegraph επικεντρώνεται σε ένα άλλο μέτρο για την αναζωπύρωση της οικονομίας : στην προσωρινή κατάργηση λόγω έκτακτης ανάγκης του φόρου αγοράς κατοικίας για τις πρώτες 500.000 λίρες αξίας του ακινήτου. Η εφημερίδα εκτιμά ότι το μέτρο αυτό πρέπει να τεθεί αμέσως σε ισχύ.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018