Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Η κυβέρνηση επικρίνεται για τη σύγχυση που επικρατεί αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό

xaritakis wide

Βρετανία : Η κυβέρνηση επικρίνεται για τη σύγχυση που επικρατεί αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό
13.07.2020 | 09:50

Βρετανία : Η κυβέρνηση επικρίνεται για τη σύγχυση που επικρατεί αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι το Whitehall ίσως αναλάβει προσωρινά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Λέστερ μόλις ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα το lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπουργοί της κυβέρνησης ήταν “εξαιρετικά επικριτικοί” για την ανταπόκριση των τοπικών αρχών και του δήμαρχου που πρόσκειται στο Εργατικό κόμμα, σερ Πίτερ Σόλσμπι, στα νέα περιοριστικά μέτρα.

Η Telegraph σημειώνει ότι ενώ ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σκέπτεται να προτείνει τον προσωρινό έλεγχο του δήμου του Λέστερ , είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει στενότερη παρακολούθηση της απόδοσης και των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

"Get a grip" και "Clear up the mask muddle" – οι πηχυαίοι τίτλοι σήμερα στις εφημερίδες Daily Mirror και Metro που αναφέρονται στα μικτά μηνύματα από τους υπουργούς σχετικά με το αν η κάλυψη του προσώπου λόγω πανδημίας πρέπει να είναι υποχρεωτική στα καταστήματα στην Αγγλία.

Η Mirror θεωρεί ότι όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως και σε άλλους τομείς της διακυβέρνησης της χώρας, “έχει προκληθεί σύγχυση από μία ξεδιάντροπη κυβέρνηση”.

Ωστόσο, η Telegraph εκτιμά ότι η μη υποχρεωτική χρήση της μάσκας είναι μια καλή απόφαση, διότι διαφορετικά το κοινό μπορεί να θεωρήσει ότι η κάλυψη του προσώπου “σώζει ζωές” όπως συμβαίνει με τα κράνη και τις ζώνες ασφαλείας.

"Οι παμπ και οι καφετέριες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης του καπνίσματος στο ύπαιθρο", διαβάζουμε στην εφημερίδα i .

Καθώς η κυβέρνηση φέρεται να ενδιαφέρεται για μια "κουλτούρα των καφέ" κατά το “ευρωπαϊκό στιλ” με στόχο την ενίσχυση του τομέα της φιλοξενίας, , μια διακομματική ομάδα από τη Βουλή των Λόρδων προτίθεται να αμφισβητήσει τη νομοθεσία έκτακτης ανάγκης που θα επιτρέψει περισσότερα υπαίθρια τραπέζια εν μέσω φόβων για την αύξηση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Ορισμένα τοπικά συμβούλια , αναφέρουν οι πληροφορίες , φαίνεται να κατανοούν τις επιφυλάξεις ορισμένων μελών της Βουλής των Λόρδων. Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει δηλώσει δι’ εκπροσώπου της ότι οι τοπικές αρχές θα είναι σε θέση να καθορίσουν τις οδηγίες για τη χορήγηση αδειών και ότι θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη δημόσια υγεία όταν θέτουν τους όρους για περισσότερα τραπέζια στο ύπαιθρο.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018