Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Συνεχίζονται οι πιέσεις να αποφασίσει η κυβέρνηση τους ελέγχους κορονοϊού στα αεροδρόμια

banner roots

Βρετανία: Συνεχίζονται οι πιέσεις να αποφασίσει η κυβέρνηση τους ελέγχους κορονοϊού στα αεροδρόμια
05.09.2020 | 11:44

Βρετανία: Συνεχίζονται οι πιέσεις να αποφασίσει η κυβέρνηση τους ελέγχους κορονοϊού στα αεροδρόμια

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Daily Mail συνεχίζει για δεύτερη μέρα στην καμπάνια της για τους ελέγχους Covid-19 στα βρετανικά αεροδρόμια, ώστε οι επιβάτες με αρνητικό αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να μπαίνουν στην καραντίνα.

“Ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει εξέγερση από τους βουλευτές του κόμματος που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση - συμπεριλαμβανομένων και πρώην υπουργών - για την άρνησή του να αλλάξει στάση για αυτό το θέμα”, διαβάζουμε στη Mail.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υπογράμμιζαν το “μεγάλο άγχος” που επικρατεί στους κόλπους των Τόρις για τη “μαζική ζημιά” που προκαλεί η καραντίνα των 14 ημερών στην οικονομία. "Έχει αρχίσει η μεγάλη εξέγερση των αιθέρων” - ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος πηχυαίος τίτλος στην Daily Mail σήμερα.

Ο ιστότοπος του περιοδικού The Spectator εξετάζει “τη σύγχυση”, όπως γράφει, αναφορικά με τις διαφορετικές προσεγγίσεις που ακολουθούν τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την καραντίνα για παραθεριστές που επιστρέφουν από την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

“Η απάντηση του Ηνωμένου Βασιλείου στον κορονοϊό ήταν ήδη αρκετά απογοητευτική, αλλά αρχίζει να γίνεται ακόμα πιο δύσκολος ο χειρισμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος”, επισημαίνει ο Spectator.

Οι αρχές της Ουαλίας ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ, τη Γαλλική Πολυνησία και τα ελληνικά νησιά Μύκονος, Ζάκυνθος, Λέσβος, Πάρος, Αντίπαρος και Κρήτη θα μπαίνουν σε καραντίνα. Η Σκοτία θα κάνει το ίδιο για όσους επιστρέφουν από την Πορτογαλία και τη Γαλλική Πολυνησία από σήμερα, Σάββατο.

Ο αρθρογράφος του Spectator εκτιμά ότι ορισμένες από τις αποφάσεις της κυβέρνησης μπορεί να βασίζονται στους φόβους για ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ευρώπη που δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Το άρθρο επισημαίνει ότι οι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται σε ορισμένες χώρες ενώ παραμένει σταθερός σε άλλες.

Οι Times αναδεικνύουν τη δική τους ανάλυση των στοιχείων της υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας σύμφωνα με τα οποία τα δύο τρίτα των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από κορονοϊό στη χώρα είναι σε άτομα κάτω των 40 ετών, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στους ηλικιωμένους έχει μειωθεί αισθητά.

Αυτή η μετατόπιση έχει δημιουργήσει ελπίδες ότι οι θάνατοι μπορούν να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να υπάρξει ανάγκη τα επιβληθούν νέα lockdowns, σημειώνει η εφημερίδα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το