Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία-Κορονοϊός: Αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού κοινωνικών συναναστροφών
Βρετανία-Κορονοϊός: Αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού κοινωνικών συναναστροφών
09.09.2020 | 09:07

Βρετανία-Κορονοϊός: Αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού κοινωνικών συναναστροφών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πρωτοσέλιδο θέμα στις περισσότερες εφημερίδες της Τετάρτης είναι η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις περισσότερων από έξι ατόμων στην Αγγλία.

Η Daily Mail θεωρεί ότι αυτή η απόφαση , η οποία τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα, είναι η πρώτη αλλαγή πολιτικής αναφορικά με τη χαλάρωση του lockdown , με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν ευρύτερα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph , η κυβέρνηση σκέφτεται να επιβάλει “την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές επιδιώκουν να μιμηθούν την προσέγγιση του Βελγίου, γράφουν οι Times. Αυτή η χώρα αντιμετώπισε τον κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού απαγορεύοντας την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η πόλη του Μπράντφορντ  είναι πιθανό να αποφάσισει την πρώτη πλήρη τοπική απαγόρευση της κυκλοφορίας, σημειώνουν οι Times.

Τρεις εφημερίδες καλούν την κυβέρνηση να αποφύγει ένα άλλο lockdown σε όλη την επικράτεια - επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τις οικονομικές συνέπειες νέων αυστηρών περιορισμών.

Η Daily Mail προβλέπει την απογοήτευση ορισμένων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που θα ήθελαν η κυβέρνηση να συνεχίσει “το άνοιγμα της κοινωνίας”.

Η Daily Mirror γράφει ότι η κυβέρνηση απαιτεί να περιορίσουμε τον χρόνο διασκέδασης, καθώς αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την Covid-19.

Η Daily Express στην πρώτη σελίδα προβάλλει την προειδοποίηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον- “οι άνθρωποι πρέπει να δράσουν τώρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση της νόσου”. Η εφημερίδα αναφέρει ότι θα ξεκινήσει σήμερα μια "μαζική ενημέρωση" της κοινής γνώμης , με το σύνθημα "χέρια - απόσταση - πρόσωπο", στην οποία εκστρατεία θα υπογραμμίζεται η ανάγκη για το πλύσιμο των χεριών και τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης και για τη χρήση της μάσκας.

Οι Times αναφέρουν ότι τα μέτρα για τις κοινωνικές συγκεντρώσεις στην Αγγλία έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι κατανοητά και να επιβάλλονται ευκολότερα, μετά από καταγγελίες της αστυνομίας.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018