Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Επικρίνεται η κυβέρνηση για τη “χαoτική κατάσταση” στο πρόγραμμα ελέγχου κατά τη διάρκεια της πανδημίας

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία : Επικρίνεται η κυβέρνηση για τη “χαoτική κατάσταση” στο πρόγραμμα ελέγχου κατά τη διάρκεια της πανδημίας
17.09.2020 | 12:19

Κορονοϊός – Βρετανία : Επικρίνεται η κυβέρνηση για τη “χαoτική κατάσταση” στο πρόγραμμα ελέγχου κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι μακροχρόνιες αναμονές για τα τεστ κορονοϊού συνεχίζουν να είναι πρωτοσέλιδο θέμα για άλλη μια φορά σήμερα.

Σύμφωνα με την Daily Express, το σύστημα ελέγχων “έχει καταρρεύσει”. Για την   Daily Telegraph στον τομέα της διάγνωσης η “κατάσταση είναι χαοτική”, ενώ η Daily Mail εκτιμά ότι η στρατηγική της κυβέρνησης για την εξακρίβωση του βαθμού διάδοσης της ασθένειας σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού έχει καταλήξει σε "φιάσκο".

Στην πρώτη σελίδα η Daily Mirror δημοσιεύει φωτογραφία που δείχνει μια μεγάλη ουρά αναμονής έξω από ένα διαγνωστικό κέντρο. Ο χαρακτηριστικός τίτλος : “Οι Τόρις υπό δοκιμασία”.

Η εφημερίδα κάνει μια σύγκριση με μια αφίσα των Συντηρητικών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των γενικών εκλογών του 1979 που δείχνει πολλούς ανθρώπους να περιμένουν υπομονετικά σε ουρά αναμονής έξω από κέντρο εξεύρεσης εργασίας με το σύνθημα: “Το Εργατικό κόμμα δεν αποδίδει”.

O γελοιογράφος των Times θυμάται επίσης αυτή την αφίσα - αλλά αντικαθιστά τη λεζάντα με τη φράση: "Οι έλεγχοι δεν αποδίδουν".

Η Daily Mail επισημαίνει ότι είχε προειδοποιήσει για μια επικείμενη κρίση στον τομέα της διάγνωσης πριν από πέντε μήνες. Η γελοιογραφία της εφημερίδας δείχνει μια σειρά από άτομα που φορούν μάσκα να περιμένουν να συναντήσουν κάποιο μέντιουμ- με έναν πελάτη να παρακαλεί: "Ναι, είμαι απελπισμένος - πότε μπορώ να κάνω ένα τεστ Covid;" .

Η εφημερίδα έχει επίσης μια σειρά αεροφωτογραφιών από κενά εξεταστικά κέντρα, παρά την αύξηση της ζήτησης. “Σε ένα κέντρο”, γράφει η Mail , “υπήρχαν περισσότεροι κώνοι από τους ανθρώπους”.

“Είναι”, όπως δηλώνει η επικεφαλίδα, " το πορτρέτο μιας χώρας που δεν μπορεί να οργανωθεί για να φέρει εις πέρας τα τεστ κορονοϊού”.

Tο υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό νέων περιπτώσεων με κορονοϊό, από τις 8 Μαΐου, κατέγραψε την Τετάρτη το Ηνωμένο βασίλειο με 3.991 κρούσματα και 20 νέους θανάτους.

Ήδη έως και 25.000 εκπαιδευτικοί στην Αγγλία έχουν ήδη αναγκαστεί να τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι τους μόλις ένα δεκαπενθήμερο μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Τα συνδικάτα προειδοποίησαν ότι η κρίση ξεφεύγει από τον έλεγχο και θέτει σε κίνδυνο σχέδια για πλήρη επιστροφή στην εκπαίδευση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 740 κρατικά σχολεία στην Αγγλία έκλεισαν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου με ζητήματα που σχετίζονται με τον Covid, πράγμα που σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες μαθητές έχουν νοσήσει στο σπίτι, με τους γονείς τους να μην μπορούν να πάνε στη δουλειά.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το