Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανική Οικονομία: “Δεν μπορώ να διασώσω κάθε επιχείρηση”, σημειώνει ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ

banner roots

Ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ Ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ
25.09.2020 | 13:52

Βρετανική Οικονομία: “Δεν μπορώ να διασώσω κάθε επιχείρηση”, σημειώνει ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι πρώτες σελίδες των εφημερίδων επικεντρώνονται όλες στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την επιδότηση των μισθών όταν το πρόγραμμα (furlough) για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας λήξει τον επόμενο μήνα.

Το Express, χαιρετίζοντας το “τολμηρό σχέδιο διαφυγής ύψους £ 5 δισ ”, παρομοιάζει τον υπουργό των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ με τον Χάρι Χουντίνι, αλλά η Mirror σπεύδει να επισημάνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να είναι εκτός εργασίας μέχρι τα Χριστούγεννα. Η εφημερίδα θεωρεί ότι o κ. Σουνάκ έλαβε τα νέα μέτρα “πολύ αργά” και ότι το “πακέτο βοηθείας είναι πολύ λίγο”.

Οι Times υπογραμμίζουν ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει ένα κύμα απολύσεων αφού ο κ. Σουνάκ τόνισε ότι δεν θα είναι σε θέση “να διασώσει κάθε θέση εργασίας”, ενώ ο πηχυαίος τίτλος στην Telegraph προβάλλει την προειδοποίηση του υπουργού των Οικονομικών ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει να “αντιμετωπίσει δύσκολες επιλογές”.

Ο Guardian αναφέρει ότι ο κ. Σουνάκ αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις για το πόσο υψηλό θα είναι το ποσοστό της ανεργίας στο εγγύς μέλλον, καθώς παραδέχτηκε ότι η οικονομία διέρχεται μια περίοδο “μόνιμης προσαρμογής” εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Sun δείχνει να εντυπωσιάζεται από την “επίμονη δέσμευση” του υπουργού των Οικονομικών για τη διάσωση των θέσεων εργασίας, αλλά προειδοποιεί ότι ο κ. Σουνάκ “αγωνίζεται για μια χαμένη μάχη ενάντια στην οικονομική πραγματικότητα”.

To κύριο άρθρο της εφημερίδας θεωρεί τα τελευταία μέτρα του κ. Σουνάκ ότι είναι "επίχρισμα σε μια τρύπα από σφαίρα" και υποδηλώνει ότι οι διαδοχικές διασώσεις του υπουργού των Οικονομικών, αν και ζωτικής σημασίας, "έχουν κάνει την Βρετανία να εθελοτυφλεί για το γεγονός ότι τα χειρότερα βρίσκονται ακριβώς μπροστά μας".

Υποστηρίζει επίσης η Sun ότι ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων Covid-19 “έχει τρομάξει το έθνος σε υπερβολικό βαθμό” με αποτέλεσμα να έχει αγνοήσει τον πραγματικό κίνδυνο. Προτρέπει την κυβέρνηση να "ξυπνήσει" και να μην εφησυχάζει από τη δημόσια υποστήριξη για τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας. “Η βασική σκέψη των υπουργών πρέπει να είναι το άνοιγμα της οικονομίας και όχι το lockdown” , τονίζει το άρθρο γνώμης της Sun.

Η Mail αναρωτιέται - "Ποιος είναι υπεύθυνος στην κυβέρνηση;" - αφού σημειώνει ότι ο τόνος των δηλώσεων του κ. Σουνάκ χθες ήταν διαφορετικός από την “προσεκτική” τοποθέτηση του πρωθυπουργού την Τρίτη.

H εφημερίδα αναφέρει ότι το νέο σύνθημα του υπουργού των Οικονομικών “Ζείτε χωρίς φόβο”, καθορίζει μια προσέγγιση που δεν θα μπορούσε να είναι σε μεγαλύτερη αντίθεση με την “τελευταία δρακόντεια καταστολή” που ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ο Μπόρις Τζόνσον. “Ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να μεσολαβεί και να γεφυρώνει τις διαφορές μεταξύ δύο φατριών του υπουργικού συμβουλίου για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα δεύτερο lockdown”, γράφει η Mail.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το