Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Έκκληση για ενότητα κάνει ο Μπόρις Τζόνσον στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Έκκληση για ενότητα κάνει ο Μπόρις Τζόνσον στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας
01.10.2020 | 09:54

Κορονοϊός – Βρετανία: Έκκληση για ενότητα κάνει ο Μπόρις Τζόνσον στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η τηλεοπτική ενημέρωση χθες αργά το απόγευμα της Τετάρτης για τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον είναι το κύριο θέμα στις περισσότερες εφημερίδες.

Η Βρετανία ανακοίνωσε 7.108 νέα κρούσματα COVID-19, καταγράφοντας για δεύτερη συναπτή ημέρα πάνω από 7.000 μολύνσεις. Ο αριθμός των 7.143 κρουσμάτων την Τρίτη ήταν ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός που είχε ποτέ καταγραφεί, αν και η Βρετανία διεξάγει τώρα περισσότερα τεστ, πάνω από 200.000 την ημέρα σε σύγκριση με κάτω από 100.000 στην αρχή της πανδημίας.

“O Μπόρις Τζόνσον προτρέπει όλους τους πολίτες ενωμένοι να αντιμετωπίσουν τον Covid-19 για να αποφύγουν ένα νέο πανεθνικό lockdown” , γράφει η Daily Express. To κύριο άρθρο γνώμης της εφημερίδας απηχεί την έκκληση για επαγρύπνηση και αποδίδει μεγάλη ευθύνη στους νέους. Προειδοποιεί ότι ένα “πάρτι που έγινε χωρίς δεύτερη σκέψη ή μια παράνομη συνάθροιση θα μπορούσε να οδηγήσει παππούδες και γιαγιάδες σε οδυνηρό θάνατο”.

H Sun εκτιμά ότι ο Τζόνσον πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εμπιστοσύνη του κοινού αναφορικά με τον χειρισμό της πανδημίας “έχει εξαντληθεί” - και πρέπει “να προσπαθήσει σκληρά για να την ξανακερδίσει”.

Σύμφωνα με τον Ίαν Μάρτιν, αρθρογράφο των Times, οι Τόρις έχουν αρχίσει να σκέφτονται την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος. Ο Μάρτιν υπογραμμίζει ότι οι συγκεχυμένοι και συνεχώς μεταβαλλόμενοι κανόνες για τον κορονοϊό  εμπίπτουν στην “άμεση ευθύνη του πρωθυπουργού” - και ότι θα είναι "συναρπαστικό" να παρακολουθήσουμε τους επόμενους μήνες πόσο αποφασισμένοι είναι οι Τόρις να "διασώσουν τον Μπόρις με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί ".

H Daily Telegraph σημειώνει ότι στην ενημέρωση της Τετάρτης η είδηση ότι δεν θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί ήταν μια “ευχάριστη έκπληξη”.

Κατά την Daily Mail, “στην ενημέρωση μας είπαν ότι λίγα έχουν αλλάξει και όμως δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ότι σύντομα μπορεί όλα να αλλάξουν”.

Η Daily Mirror σημειώνει ότι θα ήταν ευκολότερο για όλους να ακολουθήσουν τους κανόνες και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ιού εάν οι κυβερνητικές οδηγίες ήταν "σαφέστερες". “Ακόμη και ο πατέρας του κ. Τζόνσον, ο Στάνλεϊ, ξέχασε να φορέσει μάσκα”, γράφει η Mirror.

Ο πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας απολογήθηκε λέγοντας ότι “λυπάται πολύ” που μπήκε σε κλειστό χώρο στο δυτικό Λονδίνο την Τρίτη, αγνοώντας τα μέτρα προστασίας που έχει επιβάλει ο υιός του για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου.

Ο Μπόρις Τζόνσον ερωτηθείς από την Mirror κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με το μήνυμά του για άτομα που δεν φορούν μάσκες στα καταστήματα, προέτρεψε το κοινό να συμμορφωθεί, προσθέτοντας: “Λάβετε υπόψη ότι τα πρόστιμα είναι τώρα πολύ σημαντικά και θα επιβληθούν”.

Η Sun αναφέρει ότι στον πρώην ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, θα μπορούσε επίσης να επιβληθεί πρόστιμο μετά την παραβίαση του “κανόνα των έξι” όταν παραβρέθηκε σε ένα δείπνο με οκτώ άλλους ανθρώπους το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το