Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Αμφιταλαντεύεται η κυβέρνηση να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Αμφιταλαντεύεται η κυβέρνηση να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα
08.10.2020 | 15:09

Κορονοϊός – Βρετανία: Αμφιταλαντεύεται η κυβέρνηση να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Mεγάλη είναι η κάλυψη στις εφημερίδες σχετικά με τις αποφάσεις που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Αγγλία.

Η Daily Telegraph γράφει ότι ο Μπόρις Τζόνσον σκέφτεται να κλείσει παμπ και εστιατόρια στις περιοχές όπου παρατηρείται έξαρση των μολύνσεων μέσα σε λίγες μέρες - αλλά μπορεί να χρειαστεί να επιτρέψει τη λειτουργία τους μετά τις 10μμ στην υπόλοιπη χώρα για να έχει την υποστήριξη των Εργατικών και των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος που αντιδρούν στην επιβολή νέων περιορισμών.

Σε κύριο άρθρο – γνώμης, η εφημερίδα εφιστά την προσοχή στη μαχητική εμφάνιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ χθες στη Βουλή των Κοινοτήτων (Ώρα του Πρωθυπουργού), η οποία σε συνδιασμό με την αυξανόμενη εξέγερση των βουλευτών στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος για τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης - “αναγκάζει την Ντάουνινγκ Στριτ να αγωνίζεται για να πετύχει έναν συμβιβασμό".

Οι Times ισχυρίζονται ότι ο κ. Τζόνσον αρχικά ήθελε να ανακοινώσει το νέο κλιμακωτό σύστημα επιβολής των κατά τόπους περιορισμών σήμερα, αλλά υποχρεώθηκε να καθυστερήσει την ανακοίνωση των νέων μέτρων λόγω των αντιρρήσεων που εξέφρασαν μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η εφημερίδα παροτρύνει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας να εξετάσει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τους περιορισμούς και όχι να τους επεκτείνει για να προστατεύσει τη ζωή των ανθρώπων που πάσχουν από ασθένειες που δεν έχουν σχέση με τον Covid-19.

Η Daily Express ζητά από τον Μπόρις Τζόνσον να ηγηθεί της χώρας σε "μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σχετικά με τις θυσίες που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε", και συνιστά στον κ. Τζόνσον να ακολουθήσει το παράδειγμα του ήρωα του, του Ουίνστον Τσόρτσιλ, “για να κερδίσουμε τον πόλεμο κατά του ιού”.

Η πρώτη σελίδα της Daily Mail επικεντρώνεται σε μια μελέτη που ισχυρίζεται ότι η κοινωνική απόσταση και το κλείσιμο των σχολείων μπορεί να προκαλέσουν περισσότερους θανάτους μακροπρόθεσμα, παρά την προστασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Έχοντας υπόψη τη μελέτη του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, η συντάκτρια για επιστημονικά θέματα της Daily Telegraph, Σάρα Νάπτον, επικρίνει την κυβέρνηση επειδή αποφάσισε ένα αυστηρό lockdown τον Μάρτιο. “Τα ευρήματα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο κατέστρεψε την οικονομία, αλλά μπορεί να κοστίσει περισσότερες ζωές μακροπρόθεσμα", υποστηρίζει η Νάπτον.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel