Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σαρώνει ο Μπάιντεν σε νέα δημοσκόπηση | Στο 17% η διαφορά του από τον Τραμπ στη λαϊκή ψήφο

banner roots

Σαρώνει ο Μπάιντεν σε νέα δημοσκόπηση | Στο 17% η διαφορά του από τον Τραμπ στη λαϊκή ψήφο
14.10.2020 | 09:21

Σαρώνει ο Μπάιντεν σε νέα δημοσκόπηση | Στο 17% η διαφορά του από τον Τραμπ στη λαϊκή ψήφο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Στις 17 ποσοστιαίες μονάδες εκτινάσσεται το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ καθώς η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ εισέρχεται στο τελικό της στάδιο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinium Research, που δημοσιεύει ο Guardian και η οποία επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα άλλων σφυγμομετρήσεων, ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος συγκεντρώνει ποσοστό 57% έναντι 40% του νυν ενοίκου του Λευκού Οίκου στην πρόθεση ψήφου, μια διαφορά που πλησιάζει το προβάδισμα που είχε ο Ρόναλντ Ρήγκαν κατά την σαρωτική επανεκλογή του το 1984.
 
Οι εξελίξεις του τελευταίου μήνα με τον θάνατο της εμβληματικής δικαστίνας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπερ και τις κινήσεις του Τραμπ για την αντικατάστασή της με εκλεκτή του, το φιάσκο του Ρεπουμπλικανού προέδρου στο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν και το ξέσπασμα της επιδημίας στον Λευκό Οίκο, που μόλυνε και τον Τραμπ, τη γυναίκα του και πληθώρα συνεργατών έκλιναν την πλάστιγγα υπέρ του Μπάιντεν, όπως προκύπτει από τη σφυγμομέτρηση.
 
 
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μπάιντεν κέρδισε ένα 5% στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, ενώ οι συμμετέχοντες στη σφυγμομέτρηση θεωρούν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος θα τα πάει καλύτερα σε τομείς όπως η δημόσια υγεία και η υγειονομική περίθαλψη, η απασχόληση κι ακόμη και η οικονομία έναντι του Τραμπ, η φήμη του οποίου ως επιτυχημένου επιχειρηματία δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την έρευνα των New York Times στις φορολογικές του υποθέσεις.
 
Άλλο το 2016 κι άλλο το 2020
Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτουν και κάποιες σημαντικές διαφορές σε σχέση με την αναμέτρηση του 2016 όταν η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε μεν τη λαϊκή ψήφο, αλλά ο Τραμπ εξελέγη με τις ψήφους του εκλεκτορικού κολλεγίου. Η Κλίντον δεν ήταν δημοφιλής προ τετραετίας, ενώ οι ψηφοφόροι απορρίπτουν σε ποσοστό 42% τις επιδόσεις του Τραμπ στην προεδρία, σε αντίθεση με τον Μπάιντεν, τις κινήσεις του οποίου στη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας εγκρίνει το 52%.
 
Η Κλίντον υπολειπόταν του Τραμπ στο ερώτημα «με ποιον υποψήφιο θα προτιμούσατε να πιείτε μια μπύρα», αλλά τώρα το 57% δηλώνει σαφή προτίμηση για τον Μπάιντεν (32% ο Τραμπ). Κι ενώ ο Τραμπ κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να κολλήσει στη Χίλαρι τη ρετσινιά της «απατεώνισσας» στις τάξεις των οπαδών του, οι προσπάθειές του τώρα να εμφανίσει τον Μπάιντεν ως «διανοητικά ασταθή» αποτυγχάνουν παταγωδώς, αφού το 48% των ψηφοφόρων εμπιστεύονται περισσότερο τις διανοητικές ικανότητες του 77χρονου Δημοκρατικού υποψηφίου έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του (44%).
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel