Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: “Ασπίδα προστασίας” για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: “Ασπίδα προστασίας” για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες
20.10.2020 | 10:52

Κορονοϊός – Βρετανία: “Ασπίδα προστασίας” για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

"Η ασπίδα προστασίας και όχι το lockdown είναι η απάντηση στην εξάπλωση της πανδημίας, επιμένουν οι βουλευτές του Μάντσεστερ", διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα της Daily Telegraph.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται πιέσεις να αποφύγει την επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στην πόλη του Μάντσεστερ και στην ευρύτερη περιοχή για την αναχαίτιση του Covid-19. Προτείνεται η υποχρεωτική αυτοαπομόνωση των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ομάδων, σύμφωνα με την Telegraph.

Η Telegraph σημειώνει επίσης ότι τη σχετική πρόταση υποστηρίζουν ανώτεροι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, οι οποίοι πιστεύουν ότι με την εφαρμογή της το κόστος για την οικονομία θα είναι μικρότερο κατά 80% από το να αρχίσουν να ισχύουν τα προστατευτικά μέτρα του τρίτου βαθμού. Με την αυτοαπομόνωση των ηλικιωμένων και των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ο αντίκτυπος στις επιχειρήσεις θα μειωθεί, ισχυρίζονται οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αντιτίθενται στη στρατηγική Τζόνσον για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Guardian υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πρέπει να “οικοδομήσει μια πολιτική συναίνεσης για τα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού”.

Η εφημερίδα προτείνει στον κ. Τζόνσον να προσπαθήσει να “δελεάσει τις ηγεσίες των τοπικών δημοτικών συμβουλίων, γεγονός που θα ενθάρρυνε την κοινή γνώμη να συμμορφωθεί με ένα καθεστώς μεγαλύτερων περιορισμών”.

"9 εκατομμύρια άνθρωποι στην άκρη του γκρεμού", γράφει η Daily Mirror. Ο πληθυσμός σε όλο το Γιορκσάιρ, το Νότινχαμσαιρ και τη βορειοανατολική Αγγλία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μιας μετάβασης στο υψηλότερο επίπεδο προστασίας έναντι του Covid-19.

Κάτω από τον τίτλο “Παίζοντας με τη φωτιά”, το κύριο άρθρο της Sun επικρίνει την τοπική κυβέρνηση της Ουαλίας για την επιβολή ενός μινι- lockdown σε μια προσπάθεια μείωσης των περιπτώσεων κορονoϊού.

H Daily Mirror επισημαίνει ότι η Συνέλευση της Ουαλίας αποφάσισε να διαθέσει 300 εκατομμύρια λίρες για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από το τοπικό lockdown και προτείνει ότι καλό θα ήταν “και η κυβέρνηση του Γουέστμινστερ να ακολουθήσει ένα παρεμφερές σχέδιο”. “Εάν δεν το κάνει”, η εφημερίδα προειδοποιεί, “τότε μεγάλες περιοχές της χώρας θα καταστραφούν”.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το