Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το ιατρικό -νοσηλευτικό προσωπικό στο NHS

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το ιατρικό -νοσηλευτικό προσωπικό στο NHS
25.10.2020 | 12:44

Κορονοϊός – Βρετανία: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το ιατρικό -νοσηλευτικό προσωπικό στο NHS

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

"Stop Failing Our NHS Heroes" – “Σταματήστε να προδίδετε τους ήρωες του NHS” – ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της Sunday Mirror. Η εφημερίδα αποκαλύπτει την "κρίση ψυχικής υγείας" στο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του Covid-19.

Σύμφωνα με τη Sunday Mirror, 300.000 εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης - και όσοι έχουν ανησυχίες για την ψυχική υγεία τους και αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το άγχος χρειάστηκαν συνολικά δύο εκατομμύρια ημέρες αναρρωτικής άδειας κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Το ζήτημα απασχολεί και την ψηφιακή εφημερίδα The Independent , η οποία προσθέτει ότι οι περιπτώσεις ψυχικής υγείας αντιπροσωπεύουν έως και το 20% των απουσιών των εργαζομένων στο NHS.

Από την πλευρά της, η Βρετανική Ιατρική Ένωση (BMA) επισημαίνει ότι οι κλήσεις προς τη γραμμή παροχής βοήθειάς έχουν αυξηθεί κατά 80% από τον περασμένο Σεπτέμβριο και εκφράζει φόβους για το ενδεχόμενο μαζικής εξόδου ιατρών και νοσοκόμων από το NHS.

Στη συνέντευξη που έδωσε στον Observer, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του NHS , Σάφρον Κόρντερι, κατηγορεί την κυβέρνηση για “διαρθρωτικές διακρίσεις” σε βάρος των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ισχυριζόμενος ότι έχει αποτύχει να επενδύσει σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό , αγνοώντας τον ψυχολογικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας επιμένει ότι “είναι απολύτως αφοσιωμένο στην υποστήριξη της ψυχικής υγείας όλων”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το