Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε | Είναι ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

banner roots

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε | Είναι ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών
07.11.2020 | 19:18

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε | Είναι ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, καθώς κέρδισε την Πενσιλβάνια, την πολιτεία όπου γεννήθηκε, και πέρασε τους 270 εκλέκτορες.

Ο Τζο Μπάιντεν αναδεικνύεται πρόεδρος, κερδίζοντας την Πενσιλβανία και τις 20 ψήφους εκλεκτόρων μόλις ανακοίνωσε το AP. Μια νίκη που αποτελεί ιστορική στιγμή για την Αμερική και για τον κόσμο, μετά από τέσσερα χρόνια ρήξης υπό τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τις προβολές του Edison Research και μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, περιλαμβανομένου του CNN και του NBC, ο Μπάιντεν θα εξασφαλίσει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNN, ο Μπάιντεν με τις 20 ψήφους εκλεκτόρων της Πενσιλβάνια έχει συγκεντρώσει 273 εκλέκτορες έναντι 213 του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του AP, ο Μπάιντεν συγκέντρωσε με τους εκλέκτορες της Πενσιλβάνια 284.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπό τον Μπαράκ Ομπάμα. Καθ 'όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του, ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι διακυβεύεται η «ψυχή του έθνους» και υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει να θεραπεύσει μια χώρα που έχει καταστραφεί από την προεδρία του Τραμπ. Καθόλη τη διάρκεια της εκστρατείας του, ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι διακυβεύεται η «ψυχή του έθνους» και υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει να θεραπεύσει μια χώρα που έχει καταστραφεί από την προεδρία του Τραμπ.

Η πρώτη δήλωση Μπάιντεν

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον Αμερικανικό λαό για την υποστήριξή του.

Στη δήλωσή του τονίζει τονίζει ότι τον τιμά η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Αμερικανικός λαός στον ίδιο και την Καμάλα Χάρις η οποία θα γίνει η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. «Αντιμέτωποι με πρωτοφανή εμπόδια, ένας αριθμός ρεκόρ Αμερικανών ψήφισε. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι η δημοκρατία χτυπά βαθιά στην καρδιά της Αμερικής. Συνεχίζοντας ο Μπάιντεν κάλεσε του Αμερικανούς να ενωθούν σε αυτή την περίοδο της κρίσης. «Με την εκστρατεία να έχει τελειώσει, ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας τον θυμό και τη σκληρή ρητορική και να ενωθούμε ως έθνος », δήλωσε ο Μπάιντεν. «Ήρθε η ώρα η Αμερική να ενωθεί. Και να θεραπευθεί», συνέχισε και τόνισε: «Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε, αν το κάνουμε μαζί».

Η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν

biden statement

 

Πανηγυρισμοί στην Ουάσινγτον

Στο μεταξύ πολίτες στην Ουάσινγκτον στο άκουσμα της είδησης ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

Ένα απίστευτο στιγμιότυπο ανέβασε η Καμάλα Χάρις στο twitter

Σε όλη την πόλη της Νέας Υόρκης ακούγονται φωνές χαράς για την νίκη των Μπάιντεν-Χάρις:

Τραμπ: Αυτές οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως το επιτελείο του θα αρχίσει να προσβάλλει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα, λέγοντας πως «οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

«Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια», ανέφερε σε μια δήλωση. «Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

Αρχηγοί κρατών συγχαίρουν τον Τζο Μπάιντεν

Από τα πρώτα πρόσωπα που έσπευσαν να συγχαρούν τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη στις Αμερικανικές εκλογές ήταν η Χίλαρι Κλίντον. «Οι ψηφοφόροι μίλησαν και επέλεξαν τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις να γίνουν οι επόμενοι πρόεδρος και αντιπρόεδρος μας», έγραψε η Κλίντον.

 Τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις έσπευσε να συγχαρεί και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. «Οι δύο χώρες μας είναι στενοί φίλοι, συνεργάτες και σύμμαχοι. Μοιραζόμαστε μία σχέση που είναι μοναδική στην παγκόσμια σκηνή. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε», σημείωσε.

Οι σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ χρειάζονται επανέναρξη ανάφερε ο επικεφαλής της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά νέα από τις ΗΠΑ». Συγκεκριμένα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ σημείωσε: «Εξαιρετικά νέα από τις ΗΠΑ. Τώρα ανυπομονούμε για τα επίσημα αποτελέσματα και την εκλογική διαδικασία. Η διατλαντική σχέση χρειάζεται μια επανέναρξη».

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μπάιντεν

O Ελληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε στο twitter: «Συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Πρόκειται για έναν αληθινό φίλο της Ελλάδας και είμαι βέβαιος πως υπό την προεδρία του οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα δυναμώσουν περισσότερο».

Tην πλήρη υποστήριξή του στο δίδυμο Μπάιντεν-Χάρις ανακοίνωσε ο Μάικ Μπλούμπεργκ:

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel