Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής της στρατηγικής του εμβολιασμού

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής της στρατηγικής του εμβολιασμού
20.01.2021 | 10:40

Βρετανία – Κορονοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής της στρατηγικής του εμβολιασμού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι Times επισημαίνουν ότι υπουργοί της κυβέρνησης ανησυχούν όλο και περισσότερο για την έλλειψη στην προμήθεια των εμβολίων της Pfizer - που προκλήθηκε από την αναβάθμιση του εργοστασίου της επιχείρησης στο Βέλγιο.

Κυβερνητική πηγή αναφέρει ότι οι καθυστερήσεις ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τον στόχο του εμβολιασμού 15 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Το i ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει ολόκληρη τη στρατηγική του εμβολιασμού - με το να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στη δεύτερη φάση του εμβολιασμού θα μπορούσε να δούμε ορισμένες ομάδες εργαζομένων να εμβολιάζονται πριν από τους ανθρώπους που θεωρούνται πιο ευάλωτοι, εάν τα στοιχεία δείχνουν ότι με αυτό τον τρόπο θα σταματούσε η εξάπλωση του Covid στον γενικό πληθυσμό.

Η Daily Mirror σημειώνει ότι υπάρχουν αυξανόμενες εκκλήσεις για βασικούς εργαζόμενους να προηγηθούν στη διαδικασία του εμβολιασμού, όπως είναι οι αστυνομικοί και οι εκπαιδευτικοί. Η εφημερίδα προτρέπει τον Μπόρις Τζόνσον να “λύσει το πρόβλημα” τονίζοντας ότι είναι σωστό να κρατήσει ασφαλή τα εκατομμύρια εκείνων των εργαζομένων που διακινδυνεύουν τη ζωή σε βασικές θέσεις εργασίας.

Με ορισμένους βουλευτές να πιέζουν την κυβέρνηση να κάνει σαφείς τις θέσεις της σχετικά με το πότε μπορεί να υπάρξει άρση του lockdown, η Daily Express σημειώνει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει προειδοποιήσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα “πληρώσει το τίμημα εάν εγκαταλείψει την άμυνα έναντι του κορονοϊού πάρα πολύ σύντομα”.

Η Sun ισχυρίζεται ότι ο κ. Τζόνσον έχει αρχίσει έναν "άκρως απόρρητο σχεδιασμό" που θα επιτρέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους να συναντηθούν με τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια του Πάσχα - ακόμη και αν είναι μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επεξεργάζονται ένα "λεπτομερές σχέδιο αποδέσμευσης από το lockdown".

Kυβερνητική πηγή υπογράμμισε στην εφημερίδα Sun: "Είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να μιλάμε για το πότε – συνεχίζουμε όμως να εργαζόμαστε αθόρυβα για το πως."

Ο Guardian γράφει ότι μια αλλαγή στρατηγικής Covid μπορεί επίσης να είναι σε εξέλιξη. Ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση πρόκειται να σταματήσει τα σχέδια για τα καθημερινά μαζικά τεστ των μαθητών.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το