Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βουκουρέστι: Δημοψήφισμα για ευθανασία στα αδέσποτα

banner roots

Βουκουρέστι: Δημοψήφισμα για ευθανασία στα αδέσποτα
08.09.2013 | 15:27

Βουκουρέστι: Δημοψήφισμα για ευθανασία στα αδέσποτα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Δημοψήφισμα αποφάσισε ο δήμαρχος του Βουκουρεστίου για την ευθανασία αδέσποτων ζώων, μετά το θάνατο ενός 4χρονου αγοριού, το οποίο κατασπάραξαν αδέσποτοι σκύλοι την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η υπηρεσία για την καλή διαβίωση των ζώων ανακοίνωσε ότι αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν και δάγκωσαν περίπου 1100 ανθρώπους τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους. Ο δήμαρχος Βουκουρεστίου Σορίν Οπρέσκου εξήγησε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου και οι κάτοικοι της πόλης θα κληθούν να απαντήσουν αν συμφωνούν με αυτό το ακραίο μέτρο. «Κάνω αυτό που μου λένε οι πολίτες, γι' αυτό πρέπει να αναλάβω γρήγορη και σωστή δράση.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα με εξουσιοδοτήσει να ασκήσω πίεση στη Βουλή για να τροποποιήσει το νόμο για την προστασία των ζώων» ανέφερε ο κ. Οπρέσκου. Πρόσθεσε ακόμη ότι αρνείται να πιστέψει ότι οι νομοθέτες θα αγνοήσουν τη βούληση των πολιτών, παρ΄όλο που το δημοψήφισμα έχει μόνο συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου κάλεσε, στην αρχή της εβδομάδας, την κυβέρνηση να υιοθετήσει νόμο που θα επιτρέπει την ευθανασία των αδέσποτων σκύλων. «Δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα που εκκρεμεί εδώ και δέκα χρόνια. Είναι ένα θέμα που μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω ενότητας και αλληλεγγύης. Θα πρέπει να κάνουμε ακριβώς ό,τι πουν οι πολίτες» δήλωσε ο δήμαρχος Βουκουρεστίου.

Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel