Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ζωντανός μετά από τέσσερις μήνες στις Ανδεις

banner roots

Ζωντανός μετά από τέσσερις μήνες στις Ανδεις
09.09.2013 | 15:13

Ζωντανός μετά από τέσσερις μήνες στις Ανδεις

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Αργεντινοί αξιωματούχοι την βορειοδυτική επαρχία Σαν Χουάν εντόπισαν τον Γκόμεζ σε ένα καταφύγιο σε υψόμετρο 2.840 μέτρων, οι οποίοι έφτασαν εκεί προκειμένου να κάνουν καταμέτρηση του ύψους του χιονιού.

 

«Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για θαύμα. Ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο κυβερνήτης του Σαν Χουάν, Χοσέ Λουίς Γκιόζα. «Του δώσαμε την ευκαιρία να μιλήσει στη γυναίκα του, τη μητέρα και την κόρη του. Και έπειτα τον ρώτησα: Πιστεύεις; Και εκείνος μου απάντησε, δεν πίστευα αλλά τώρα πιστεύω».

Η ζάχαρη, οι σταφίδες, οι ποντικοί και κάποιες προμήθειες που είχε βρει στο καταφύγιο κράτησαν ζωντανό τον Γκόμεζ.

Όταν διεσώθη, ο 58χρονος είχε χάσει τουλάχιστον 20 κιλά και ήταν ιδιαίτερα αφυδατωμένος. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο όπου λαμβάνει ιατρική φροντίδα.

Ένας από τους γιατρούς που εξέτασε τον Γκόμεζ εξεπλάγη από την ανθεκτικότητα του άνδρα, αναφέρει η εφημερίδα Ελ Παίς. «Είναι ένας ασθενής με υψηλή αρτηριακή πίεση, ιστορικό καπνίσματος και σημάδια υποσιτισμού», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις του γιατρού. «Ωστόσο, σε λίγες ημέρες θα είναι μια χαρά και θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο», είπε.

Το 1972, ένα αεροπλάνο που μετέφερε μια ομάδα ράγκμπι της Ουρουγουάης στη Χιλή συνετρίβη στις Άνδεις. Μερικοί από τους επιζώντες αναγκάστηκαν να καταναλώσουν τη σάρκα των νεκρών για να επιβιώσουν.

 

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το