Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Μεταλλάξεις: Τον εμβολιασμό του πληθυσμού με ενισχυτικό εμβόλιο από τον Οκτώβριο σχεδιάζει η Βρετανία

banner roots

Κορονοϊός – Μεταλλάξεις: Τον εμβολιασμό του πληθυσμού με ενισχυτικό εμβόλιο από τον Οκτώβριο σχεδιάζει η Βρετανία
26.03.2021 | 09:55

Κορονοϊός – Μεταλλάξεις: Τον εμβολιασμό του πληθυσμού με ενισχυτικό εμβόλιο από τον Οκτώβριο σχεδιάζει η Βρετανία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να προσφέρει ένα ενισχυτικό εμβόλιο τον Οκτώβριο για να προστατεύσει τον πληθυσμό από τα νεότερα στελέχη του Covid, μας ενημερώνει  η εφημερίδα i. Αναφέρει επίσης ότι τον επόμενο μήνα θα δημιουργηθούν “κέντρα οδήγησης” για τον εμβολιασμό ατόμων ηλικίας κάτω των 50 ετών σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού για τις νεότερες ηλικίες.

Τα σχέδια για ένα "διαβατήριο covid” που θα χρησιμοποιείται στους κλειστούς χώρους συνεχίζουν να είναι πρωτοσέλιδο θέμα. Η Daily Mail γράφει ότι έχουν γίνει προτάσεις για την εισαγωγή μιας εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα που να παρέχει απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικών τεστ covid και ότι οι χρήστες αυτής της εφαρμογής θα μπορούσαν να περιορίσουν τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Mail σημειώνει ότι την προσαρμογή της εφαρμογής του συστήματος υγείας NHS για έξυπνα κινητά τηλέφωνα ώστε να χρησιμοποιείται από πολίτες για να επιδεικνύουν βεβαίωση εμβολιασμού τους κατά του κορoνοϊού εξετάζει ο υπουργός παρά των Πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ.

Ο Guardian εκτιμά ότι η πρόταση να καταστούν υποχρεωτικά τα πιστοποιητικά Covid για την είσοδο σε παμπ είναι μέρος μιας στρατηγικής για την ενθάρρυνση των νέων να εμβολιαστούν.

Η εφημερίδα γράφει ότι υπάρχουν φόβοι εντός της κυβέρνησης ότι όσοι ανήκουν σε χαμηλότερες ηλικιακές ομάδες είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η εμπειρία στο Ισραήλ έχει δείξει ότι υπάρχει μεγαλύτερη αδιαφορία στα άτομα κάτω των 35 ετών να εμβολιαστούν επειδή έχουν την εντύπωση ότι οι πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό και να αρρωστήσουν σοβαρά είναι περιορισμένες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το