Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορίτσι 13 χρονών και πάμπτωχο στην Ινδία, ξεκινά μάστερ στη Μικροβιολογία
afoi poriazi
Κορίτσι 13 χρονών και πάμπτωχο στην Ινδία, ξεκινά μάστερ στη Μικροβιολογία
16.09.2013 | 14:10

Κορίτσι 13 χρονών και πάμπτωχο στην Ινδία, ξεκινά μάστερ στη Μικροβιολογία

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Ακόμα κι αν το μεροκάματο του πατέρα της, περίπου 3,5 ευρώ, πολλές φορές δεν φθάνει για να τραφεί η ίδια και τα τρία της αδέρφια με ένα πιάτο φαγητό, εκείνη στα 13 της χρόνια αψηφά κάθε νόμο στην εκπαίδευση και ξεκινά τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Μικροβιολογία.Η Σούσμα Βέρμα, είναι ένα ασυνήθιστο παιδί. Ζει στην στην βορειοανατολική Ινδία, στην πολιτεία Ούταρ Πραντές. Στην ηλικία της τα άλλα παιδιά πηγαίνουν στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου. Εκείνη, τελείωσε το λύκειο όταν ήταν μόλις επτά χρονών. Πήγε και στο πανεπιστήμιο, αποφοίτησε και τώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει το μάστερ της.

Όλα αυτά τα κατάφερε με τη συμπαράσταση του πατέρα της. Ενός ανθρώπου με υποτυπώδη μόρφωση ο οποίος δουλεύει σαν εργάτης στις οικοδομές με μισθό 200 ρουπίες. Ποσό μικρότερο από 4 ευρώ.

Ο πατέρας της μικρής Σούσμα, σύμφωνα με το Associated Press, προσπαθεί με όποιο τρόπο γίνεται να βοηθήσει το κορίτσι. Ότι κομμάτι γης είχε το πούλησε για να την βοηθήσει να σπουδάσει.

Πριν λίγο καιρό, πούλησε ένα στρέμμα γης έναντι τιμήματος περίπου 400 ευρώ για να βοηθήσει το κορίτσι να πάρει το πτυχίο του.

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018