Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Λόγος του Θρόνου : Δεν ικανοποιούν οι προτάσεις της κυβέρνησης για την κοινωνική πρόνοια
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Βρετανία – Λόγος του Θρόνου : Δεν ικανοποιούν οι προτάσεις της κυβέρνησης για την κοινωνική πρόνοια
12.05.2021 | 09:17

Βρετανία – Λόγος του Θρόνου : Δεν ικανοποιούν οι προτάσεις της κυβέρνησης για την κοινωνική πρόνοια

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Έναρξη κοινοβουλευτικής περιόδου στη Βρετανία και η βασίλισσα Ελισάβετ, στην πρώτη επίσημη παρουσία της μετά τον θάνατο του συζύγου της, ανέγνωσε χθες τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τζόνσον, που προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη από τις πρόσφατες εκλογές.

Η βασίλισσα, στον ετήσιο λόγο της σύμφωνα με το βρετανικό τυπικό, παρουσίασε τα 29 νομοσχέδια που θα καταθέσει στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση Τζόνσον, τα οποία εστιάζουν σε θέματα εθνικής ενότητας, αλλά και στην αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων κοινωνικής πρόνοιας και πολιτικής, όπως θέματα στέγασης, φροντίδας ηλικιωμένων κ.λπ.

Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Βρετανίας να βρίσκεται τώρα πολύ μπροστά από άλλες χώρες και την εξάπλωση του ιού να είναι σε χαμηλά επίπεδα, ο Τζόνσον ελπίζει να αναβιώσει την ατζέντα του και να επαναπροσδιορίσει μια πρωθυπουργία που έχει αμαυρωθεί από κατηγορίες ευνοιοκρατίας.

Η Daily Mail υπογραμμίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει μια “μαζική αντίδραση” αφού αφιέρωσε μόλις εννέα λέξεις σε ό,τι αφορά την κοινωνική πρόνοια στην ομιλία της βασίλισσας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ντροπή που δεν ανακοινώθηκαν μεταρρυθμίσεις. "Πότε θα δείξουν ότι νοιάζονται;" , ο χαρακτηριστικός τίτλος στη Mail που αναφέρεται στους χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας αλλά και σε όλους αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη της κρατικής μέριμνας.  

Η απάντηση, συνεχίζει το σχετικό δημοσίευμα , είναι όταν το υπουργείο Οικονομικών και η Ντάουνινγκ Στριτ μπορέσουν και συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική. Η Mail καταλήγει ότι οι μακρές διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών δεν κατάφεραν να αποφέρουν αποτελέσματα.

Και δεν είναι η μόνη εφημερίδα που δυσανασχετεί για την πολιτική της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα. Σχεδόν όλες οι πρωινές εφημερίδες επικρίνουν την κυβέρνηση για το γεγονός ότι για αυτό το ζήτημα δεν είχε να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018