Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: H κυβέρνηση δεν αποκλείει την καθυστέρηση των σχεδίων για την ολοκληρωτική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός: H κυβέρνηση δεν αποκλείει την καθυστέρηση των σχεδίων για την ολοκληρωτική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων
29.05.2021 | 12:30

Βρετανία – Κορονοϊός: H κυβέρνηση δεν αποκλείει την καθυστέρηση των σχεδίων για την ολοκληρωτική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Βρετανία κατέγραψε την Παρασκευή περισσότερα από 4.000 νέα κρούσματα κορονοϊού, για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου και εν μέσω αυξανόμενων φόβων πως η γρήγορη εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης θα οδηγήσει σε ματαίωση της «Ημέρας της Ελευθερίας» (Freedom Day) τον επόμενο μήνα.

Η κυβέρνηση ανέμενε αυτή την αύξηση στα κρούσματα όταν θα ξεκινούσε η χαλάρωση των περιορισμών, ενώ πιστεύει πως τα εμβόλια μπορούν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο νέας ασφυκτικής πίεσης το Σύστημα Υγείας. 

Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθυστέρησης των σχεδίων για χαλάρωση του lockdown στις 21 Ιουνίου και θα χρειαστεί να πατήσει ξανά το κουμπί «πανικού» αν αυξηθούν ανησυχητικά οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, ή αν το μεταλλαγμένο στέλεχος προκύψει πολύ πιο μολυσματικό από τη μετάλλαξη του Κεντ, η οποία και προκάλεσε το καταστροφικό δεύτερο κύμα στη χώρα.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αντικατοπτρίζουν την ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων Covid.

Οι Times γράφουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσαν να σημαίνουν μόνο ένα μερικό τέλος των περιορισμών Covid στην Αγγλία στις 21 Ιουνίου.

Η εφημερίδα έχει ενημερωθεί ότι η χρήση μάσκας προσώπου και η καθοδήγηση για εργασία από το σπίτι είναι πιθανό να παραμείνουν σε ισχύ, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στο τέλος του κανονισμού της κοινωνικής απόστασης - "ένα μέτρο συν"- και του "κανονισμού των έξι ατόμων" σε εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα i, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κληθούν να κάνουν τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού πιο νωρίς από
το διάστημα των οκτώ εβδομάδων αναμονής που ισχύει τώρα. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου για την αντιμετώπιση της ινδικής μετάλλαξης, σημειώνει η i.

Οι οδηγίες του NHS προς τα κέντρα εμβολιασμού κάνουν σαφές ότι η πρόταση για την επίσπευση του εμβολιασμού με τη δεύτερη δόση είναι “ρεαλιστική”, γράφει η εφημερίδα.

Ο καθηγητής του Κέιμπριτζ, το επιχείρημα του οποίου κατά της στρατηγικής ανοσίας της αγέλης βοήθησε στην ενεργοποίηση του πρώτου lockdown, επισημαίνει στον Guardian τους κινδύνους μετά τη χαλάρωση των περιορισμών τον επόμενο μήνα.

Ο καθηγητής σερ Τιμ Γκάουερς τόνισε ότι "τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα, πολύ γρήγορα" μετά τις 21 Ιουνίου εάν η κυβέρνηση έχει εκτιμήσει λανθασμένα ορισμένους βασικούς παράγοντες όπως είναι η εξάπλωση των νέων παραλλαγών.

"Το μειονέκτημα του να είσαι λίγο πιο προσεκτικός είναι πολύ μικρότερο από το μειονέκτημα του να το κάνεις λάθος", υπογραμμίζει ο καθ. Γκάουερς.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το