Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Bloomberg: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων | Μαγνήτης ξανά, αν τα βρείτε

the roots web banners 06

Φωτογραφία: AP Images Φωτογραφία: AP Images
05.06.2021 | 12:14

Bloomberg: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων | Μαγνήτης ξανά, αν τα βρείτε

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

«Η κρίση του χρέους χτύπησε πριν μια 10ετία την αγορά των ελληνικών ομολόγων, ωστόσο τώρα επιστρέφουν, εάν μπορείτε να τα βρείτε», σχολιάζει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα για πρώτη φορά μετά το 2008 το spread των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι των γερμανικών έπεσε κάτω από 100 μονάδες βάσης. «Παρατηρείται μια σπάνια... ανωμαλία από το 2009: Τα λεγόμενα «ομόλογα-σκουπίδια» που εκδίδει η Ελλάδα, βάσει των πιστοληπτικών αξιολογήσεων, να πληρώνουν τώρα λιγότερο από τα ιταλικά 10ετή ομόλογα».

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ποσοστό 0,82%, τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αποδίδουν πέντε μονάδες βάσης λιγότερο από τα αντίστοιχα των ιταλικών.

Σύμφωνα με το Bloomberg για τους επενδυτές που είναι αρκετά ευέλικτοι για να περιηγηθούν σε αυτό το ρευστό αλλά υψηλής απόδοσης υπόβαθρο που διαμορφώνουν τα ελληνικά χρεόγραφα, αποδεικνύεται μια ευκαιρία να στοιχηματίσουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επεκτείνει τη φάση της ταχύτερης αγοράς ομολόγων στην επόμενη συνεδρίαση, στις 10 Ιουνίου.

Οι αναλυτές αναμένουν το spread των ελληνογερμανικών 10 ετών ομολόγων να μειωθεί στις 70 μονάδες βάσης, ένα επίπεδο που έχει να φανεί πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers, πάνω από μια 10ετία.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το