Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός : Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας

the roots web banners 06

Βρετανία – Κορονοϊός : Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας
16.06.2021 | 18:28

Βρετανία – Κορονοϊός : Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

"Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι σε όλους τους οίκους ευγηρίας προστατεύονται", υποστηρίζει η κυβέρνηση καθώς αποκαλύπτονται σχέδια για να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί κατά της Covid στα γηροκομεία της Αγγλίας.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της κυβέρνησης οι εμβολιασμοί θα γίνουν υποχρεωτικοί για όσους εργάζονται σε ιδρύματα που φροντίζουν ηλικιωμένους. Η διαβούλευση θα συνεχιστεί με στόχο το μέτρο αυτό να ισχύσει και για άλλο προσωπικό υγείας και φροντίδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό: «Υπάρχει προηγούμενο με τις οδηγίες για το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β για τους γιατρούς», σημείωσε στο BBC πηγή του Whitehall. Αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό που δεν εξαιρείται για ιατρικούς λόγους,  θα υποχρεωθεί να απομακρυνθεί από τις θέσεις φροντίδας πρώτης γραμμής στην περίπτωση που δεν θελήσει να εμβολιαστεί ή θα μπορούσε ακόμη να χάσει και τη δουλειά του.

Η σχετική απόφαση, η οποία λαμβάνεται μετά από διαβούλευση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες, προειδοποιούν οι οργανισμοί φροντίδας. Ο τομέας αυτός αγωνίζεται ήδη να προσλάβει αρκετούς ανθρώπους λόγω των ελλείψεων που αντιμετωπίζει σε εργατικό δυναμικό, αλλά η κυβέρνηση υπογραμμίζει την ανησυχία της για τη χαμηλή πρόσληψη εμβολίων σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

"Τα εμβόλια είναι η έξοδό μας από αυτή την πανδημία και έχουν ήδη σώσει χιλιάδες ζωές - με εκατομμύρια υπαλλήλους υγείας και φροντίδας εμβολιασμένους", ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας. Η ανακοίνωση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αναμένεται τις επόμενες ημέρες και το προσωπικό φροντίδας πρόκειται να έχει στη διάθεσή του 16 εβδομάδες για να εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το