Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Έτοιμη η κυβέρνηση Τζόνσον να “αποδεσμεύσει” τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τους κανονισμούς της καραντίνας

afoi poriazi

charitakis banner new

Βρετανία: Έτοιμη η κυβέρνηση Τζόνσον να “αποδεσμεύσει” τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τους κανονισμούς της καραντίνας
23.06.2021 | 10:12

Βρετανία: Έτοιμη η κυβέρνηση Τζόνσον να “αποδεσμεύσει” τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τους κανονισμούς της καραντίνας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Είναι πολύ πιθανό τον Αύγουστο να έχουν τη δυνατότητα οι Βρετανοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού να ταξιδέψουν σε περισσότερες από 150 χώρες –μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα - χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η βρετανική κυβέρνηση θα εγκρίνει τη σχετική πολιτική τις επόμενες ημέρες, ουσιαστικά ανοίγοντας τον δρόμο για να κάνουν διακοπές οι Βρετανοί σε δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης αλλά και στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ορισμένοι προβλέπουν ότι οι αλλαγές δεν πρόκειται να ισχύσουν πριν από τον Αύγουστο. Έως τότε, η λεγόμενη πράσινη λίστα, με τους προορισμούς στους οποίους οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς καραντίνα, αναμένεται να παραμείνει μικρή. Η αναθεώρηση της λίστας θα γίνει αυτή την εβδομάδα.

Η Ελλάδα , όπως και 166 άλλοι προορισμοί, βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα, κάτι που σημαίνει ότι οι Βρετανοί πρέπει να περάσουν 10 ημέρες σε κατ’ οίκον καραντίνα κατά την επιστροφή τους. Οι λίστες του λεγόμενου συστήματος “φωτεινού σηματοδότη” του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να αναθεωρηθούν την Πέμπτη, όμως οι αξιωματούχοι δεν περιμένουν κάποιες σημαντικές προσθήκες στην πράσινη λίστα.

Πολλές εφημερίδες στις πρώτες σελίδες συνδυάζουν εικόνες από τους πανηγυρισμούς των παικτών της Αγγλίας για τη νίκη επί της Τσεχίας στο πλαίσιο του Euro 2020 με την ελπίδα ότι η πλήρης άρση των περιορισμών Covid είναι καθ' οδόν.

Οι Times δηλώνουν ότι “οι μάσκες προσώπου και οι κανόνες απόστασης πρόκειται να καταργηθούν” στις 19 Ιουλίου στην Αγγλία, καθώς η κυβέρνηση είναι όλο και πιο σίγουρη ότι μπορεί να αποφευχθεί ένα σημαντικό καλοκαιρινό κύμα σοβαρών κρουσμάτων Covid. Η εφημερίδα προβλέπει την επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και επικαλείται ανώτερη κυβερνητική πηγή η οποία ανέφερε ότι η έμφαση θα στραφεί στην "προσωπική ευθύνη" και όχι στους κανονισμούς.

Η Daily Mail είναι μεταξύ εκείνων των φύλλων που εκτιμούν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να θέσει τέλος στα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας για τους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως - ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις διακοπές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η εφημερίδα γράφει ότι ο πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις για τη χαλάρωση των περιορισμών που αφορούν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Η Daily Mirror προσθέτει ότι τα ανεμβολίαστα παιδιά μπορεί επίσης να μπορούν να ταξιδέψουν.

Ωστόσο, η Sun σημειώνει ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με τις λεπτομέρειες. Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ αναμένει η ολοκληρωτική άρση των περιορισμών να αρχίσει να ισχύει από τον Αύγουστο, ωστόσο ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ τάσσεται υπέρ της επιλογής της 19ης Ιουλίου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018