Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Στις 19 Ιουλίου η κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός: Στις 19 Ιουλίου η κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων
12.07.2021 | 18:55

Βρετανία – Κορονοϊός: Στις 19 Ιουλίου η κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προτρέπει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την ολοκληρωτική άρση των περιορισμών Covid στις 19 Ιουλίου.

«Πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη ώστε να μην ανατρέψουμε την πρόοδό μας, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το NHS μας», υπογράμμισε ο κ. Τζόνσον.

Σχεδόν όλοι οι νομικοί περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές πρόκειται να αρθούν στις 19 Ιουλίου, μετά την αναβολή της αρχικής ημερομηνίας της πλήρους αποδέσμευσης στις 21 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργότερα σήμερα , ο κ. Τζόνσον θα περιγράψει τη θέση της χώρας με βάση τα τελευταία στοιχεία, τα οποία, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, υποδηλώνουν ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι σοβαρές ασθένειες και οι θάνατοι από Covid θα συνεχιστούν, αλλά σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι πριν από το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Ο κ. Τζόνσον προειδοποιεί ότι τα κρούσματα Covid, που σήμερα ανέρχονται σε περίπου 30.000 την ημέρα, θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς η κοινωνία “ξανάνοιξε”, αλλά η καθυστέρηση για την ολοκληρωτική άρση των περιοριστικών μέτρων επέτρεψε τον εμβολιασμό εκατομμυρίων ακόμη.

Ο Νάντιμ Ζαχάουι, υπουργός αρμόδιος για τους εμβολιασμούς, εμφανίστηκε χθες, Κυριακή, να έχει έναν πιο επιφυλακτικό τόνο.

Παρά το γεγονός ότι η μάσκα προσδιορίζεται πλέον ως μη υποχρεωτική, οι οδηγίες που θα δοθούν θα προβλέπουν ότι «οι άνθρωποι αναμένεται να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους», σύμφωνα με τον ίδιο.

Το γραφείο του Τζόνσον ανακοινώνει ότι το πράσινο φως για την άρση των περιορισμών εξαρτάται από τέσσερις παράγοντες αξιολόγησης: τον εμβολιασμό ικανοποιητικού αριθμού ανθρώπων, τη μείωση των νοσηλειών και των θανάτων χάρη στους εμβολιασμούς, την αποκλιμάκωση της πίεσης στα νοσοκομεία, αλλά και τα παραλλαγμένα στελέχη.

Αρκετοί επιστήμονες και αξιωματούχοι, από την πλευρά τους, έχουν εκφράσει ανησυχία ότι οι αρχές ασκούν πιέσεις για την ταχεία κατάργηση των περιορισμών.

«Γνωρίζω ότι η κυβέρνηση ανυπομονεί για την επιστροφή των ανθρώπων στα γραφεία, αλλά νομίζω ότι κατά τις επόμενες τέσσερις ή έξι εβδομάδες αυτό χρειάζεται να γίνει πολύ προσεχτικά από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να κρατηθεί χαμηλά η μεταδοτικότητα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Times Radio η Σούζαν Χόπκινς καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel