Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Το νέφος έκρυψε τον Ηλιο στο Πεκίνο

the roots web banners 06

Το νέφος έκρυψε τον Ηλιο στο Πεκίνο
02.10.2013 | 13:34

Το νέφος έκρυψε τον Ηλιο στο Πεκίνο

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, που όπως φαίνεται, όχι απλώς δε μειώνεται, αλλά δείχνει να ανεβαίνει κατακόρυφα.

Σύμφωνα με τον Δείκτης Ποιότητας Αέρα, όταν η ατμοσφαιρική ρύπανση φτάνει τα 150-200 είναι ανθυγιεινή, και έχει επιπτώσεις στην υγεία ειδικά για τα ευπαθή άτομα, στα 201-300 είναι πολύ ανθυγιεινή φτάνοντας σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» για την υγεία, ενώ πάνω από 300 ο αέρας γίνεται σημαντικά επικίνδυνος.

 


 

Την Κυριακή η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο άγγιξε τα 271 και η πλατεία Τιενανμέν σχεδόν δε φαινόταν. Οπως αναφέρει ο φωτογράφος, τα μάτια του έτρεχαν και πονούσε ο λαιμός του χωρίς την ειδική μάσκα.

Αυτές οι επιπτώσεις οφείλονται σε σωματίδια γνωστά ως PM2.5, τα οποία προέρχονται από σταθμούς παραγωγής ενέργειας και βιομηχανίες γύρω από το Πεκίνο.

Ωστόσο, η πραγματική πηγή του προβλήματος είναι προφανής και μέσα στην πόλη: τα 5.000.000 αυτοκίνητα που φαίνεται να βρίσκονται συνέχεια στο δρόμο. Η πόλη περιβάλλεται από δακτυλίους αυτοκινητοδρόμων και κάθε κεντρικός δρόμος έχει έξι ή οκτώ λωρίδες, ενώ τα ποδήλατα είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά τρομακτικό και πλέον ορατό με γυμνό μάτι: 


Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel