Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Φονικές σφήκες στην Κίνα - 28 νεκροί και δεκάδες στα νοσοκομεία

the roots web banners 06

Φονικές σφήκες στην Κίνα - 28 νεκροί και δεκάδες στα νοσοκομεία
02.10.2013 | 13:49

Φονικές σφήκες στην Κίνα - 28 νεκροί και δεκάδες στα νοσοκομεία

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Εικοσιοκτώ νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης από γιγαντιαίες σφήκες που πλήττουν την κεντρική Κίνα.

Πρόκειται για την Vespa mandarinia που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει γίνει πιο επιθετική εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας, που παρατηρείται στην περιοχή. Από την πρώτη Ιουλίου 583 άνθρωποι έχουν δεχτεί τσίμπημα από τις σφήκες. Οι 70 από αυτούς νοσηλεύονται ακόμα, ενώ κάποια από τα θύματα των επιθέσεων είπαν ότι ολόκληρα σμήνη από σφήκες τους κυνήγησαν και τους τσίμπησαν δεκάδες – ίσως και εκατοντάδες φορές.

Στην πόλη Ανκάνγκ έχουν σημειωθεί οι περισσότερες επιθέσεις, ενώ ένας εργάτης στους ορυζώνες της περιοχής μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι σφήκες με κυνήγησαν για 200 μέτρα και με τσιμπούσαν επί τρία λεπτά.Ολη αυτη την ώρα έτρεχα και καλούσα σε βοήθεια». Το μήκος των συγκεκριμένων εντόμων μπορεί να φτάσει τα 5 εκατοστά, ενώ παράλληλα το τσίμπημά τους είναι τόσο τοξικό, που υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει αναφυλακτική αντίδραση -ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια- ένας από τους κύριους λόγους θανάτου αρκετών θυμάτων.

Οι αρχές της περιοχής έχουν ήδη προειδοποιήσει τους κατοίκους, πως αν τσιμπηθούν πάνω από 10 φορές θα πρέπει να αναζητήσουν νοσοκομειακή βοήθεια, ενώ στην περίπτωση που τα τσιμπήματα ξεπεράσουν τα 30 θα πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε ειδική θεραπεία.

Οι επιστήμονες αποδίδουν την έξαρση των επιθέσεων στις αυξημένες θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή. Να θυμίσουμε πως μόνο τον Ιούλιο, αναφέρθηκαν θερμοκρασίες-ρεκόρ, που προκάλεσαν ακόμα και τον θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους.

Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel