Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αυστραλία: Σκοπιανοί ύψωσαν τον Ήλιο της Βεργίνας έξω από δημαρχείο – Αντιδράσεις της ελληνικής ομογένειας

banner roots

Αυστραλία: Σκοπιανοί ύψωσαν τον Ήλιο της Βεργίνας έξω από δημαρχείο – Αντιδράσεις της ελληνικής ομογένειας
05.08.2021 | 09:08

Αυστραλία: Σκοπιανοί ύψωσαν τον Ήλιο της Βεργίνας έξω από δημαρχείο – Αντιδράσεις της ελληνικής ομογένειας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η σημαία υψώθηκε μ’ αφορμή τους εορτασμούς της σκοπιανής διασποράς για την εθνική επέτειο του «Ίλιντεν»

Tην αντίδραση της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας, προκάλεσε η ενέργεια σωματείων της σκοπιανής διασποράς, να υψώσουν την κόκκινη ψευδεπίγραφη σημαία με την Ήλιο της Βεργίνας, έξω από το δημαρχείο της πόλης Γούλονγκονγκ, της Νέας Νότιας Ουαλίας.

 

Με επιστολή προς το δήμο Γούλονγκονγκ, η Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας υπενθυμίζει πως σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία (1995) και τη Συμφωνία των Πρεσπών (2018) δεν επιτρέπεται η χρήση της συγκεκριμένης σημαίας, ζητώντας να πληροφορηθεί εάν η εκεί δημοτική Αρχή γνωρίζει τη λίστα με τις επιτρεπόμενες εθνικές σημαίες, πριν υψωθεί η αμφιλεγόμενη με το Δεκαεξάκτνο Ήλιο της Βεργίνας.

«Ο νόμος για τη φυλετική προσβολή αναφέρει σαφώς ότι είναι παράνομο να ενεργεί κάποιος δημόσια εάν η πράξη προσβάλλει, ταπεινώνει ή εκφοβίζει ένα άλλο άτομο ή ομάδα ανθρώπων» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας, που κάλεσε τα μέλη της να καταγγείλουν το γεγονός στην αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας, επισημαίνοντας πως η προκλητική σημαία «με το σφετερισμένο ελληνικό σύμβολο είναι μια ρατσιστική πράξη που παραβιάζει τον μόμο για τη φυλετική προσβολή».

 

vergina-skopianoi-586546

 

Μετά τις αντιδράσεις η αλυτρωτική σκοπιανή σημαία δεν κυματίζει άλλο μπροστά από το δημαρχείο του Γούλονγκονγκ. Η σημαία υψώθηκε μ’ αφορμή τους εορτασμούς της σκοπιανής διασποράς για την εθνική επέτειο του «Ίλιντεν».

 

Όπως αναφέρει η ενημερωτική mkd.mk στα Σκόπια: «Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τα σκοπιανά σωματεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, για τις ελληνικές αντιδράσεις». Το δημοσίευμα είχε τίτλο: «Οι Έλληνες της Αυστραλίας απαίτησαν απαγόρευση χρήσης σημαίας με τον Ήλιο της Βεργίνας».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το