Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αφγανιστάν: Τρεις νεκροί από πυρά των Ταλιμπάν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

banner roots

Φωτογραφία: Reuters Φωτογραφία: Reuters
18.08.2021 | 20:23

Αφγανιστάν: Τρεις νεκροί από πυρά των Ταλιμπάν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατά της κατάληψης της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και ένας πρώην αξιωματικός της αφγανικής αστυνομίας, μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης άνοιξαν πυρ εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι μαχητές άνοιξαν πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων διαδηλωτών, όταν κάτοικοι προσπάθησαν να υψώσουν την αφγανική σημαία σε πλατεία της πόλης, η οποία βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Καμπούλ, στον κύριο δρόμο προς το Πακιστάν.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αμαυρώνει τις προσπάθειες των Ταλιμπάν να παρουσιάσουν ένα πιο ειρηνικό και συμφιλιωτικό πρόσωπο μετά την είσοδο τους στην Καμπούλ και την ανάληψη του ελέγχου ολόκληρης της χώρας. Σύμφωνα με τις πρώτες δημόσιες εξαγγελίες τους, δεν αποσκοπούν στο να εκδικηθούν τους παλιούς εχθρούς τους στο εσωτερικό, ενώ σκοπεύουν να σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών στο πλαίσιο του ισλαμικού νόμου της Σαρίας.

Κανένας εκπρόσωπος της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης δεν έχει μέχρι στιγμής τοποθετηθεί σχετικά με το αιματηρό περιστατικό στην Τζαλαλαμπάντ. Εντούτοις, αναφερόμενος στους πυροβολισμούς στον αέρα από μαχητές της οργάνωσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου εξελίσσονται σκηνές χάους μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι «δεν έχουμε την πρόθεση να τραυματίσουμε κανέναν».

 

Πηγή: Reuters, kathimerini.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel