Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αυστραλία: Ποινικό αδίκημα θα αποτελεί προσεχώς η δημόσια επίδειξη ναζιστικών συμβόλων
afoi poriazi
Αυστραλία: Ποινικό αδίκημα θα αποτελεί προσεχώς η δημόσια επίδειξη ναζιστικών συμβόλων
02.09.2021 | 08:50

Αυστραλία: Ποινικό αδίκημα θα αποτελεί προσεχώς η δημόσια επίδειξη ναζιστικών συμβόλων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Εάν ο νόμος αυτός εγκριθεί, θα πρόκειται για πρωτιά στη χώρα

Οι αρχές στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας ανακοίνωσαν πως καταρτίζουν νομοσχέδιο που θα απαγορεύσει τη δημόσια επίδειξη ναζιστικών συμβόλων, συμπεριλαμβανομένης της σβάστικας.

 

Εάν ο νόμος αυτός εγκριθεί, θα πρόκειται για πρωτιά στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Βικτόριας τόνισε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ότι θα «νομοθετήσει την απαγόρευση της δημόσιας επίδειξης ναζιστικών συμβόλων», διαδικασία που αναμένει να ολοκληρωθεί «το πρώτο μισό του 2022», καθώς τονίζει πως καταγράφεται έξαρση «της νεοναζιστικής δραστηριότητας» και της διέγερσης «συμπεριφορών μίσους».

 

Η πολιτειακή κυβέρνηση ανέφερε ακόμη πως θα επεκτείνει την προστασία έναντι την εξύβριση «πέραν της φυλής και της θρησκείας» νομοθετικά, ώστε να καλύπτει «το φύλο, την έμφυλη ταυτότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία και τους ανθρώπους με HIV/AIDS».

 

Η απόφαση να προωθηθεί αυτή που η κυβέρνηση της Βικτόριας χαρακτήρισε «ιστορική μεταρρύθμιση» ακολούθησε έρευνα κοινοβουλευτικής επιτροπής νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας η εξύβριση και η σπίλωση καταγράφονται «πάρα πολύ συχνά» σε βάρος πολιτών.

Πέραν της αλλαγής της νομοθεσίας, υπάρχουν ζητήματα για τα οποία θα χρειαστεί διαβούλευση με τους πολίτες, σημείωσε η κυβέρνηση της πολιτείας.

«Όλες οι μορφές του μίσους είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμία θέση στη Βικτόρια» και η αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να προστατεύονται περισσότεροι «θα στείλει σαφές μήνυμα ότι αυτή η ποταπή συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή», τόνισε στην ανακοίνωση η υπουργός Δικαιοσύνης της Βικτόριας, η Τζάκλιν Σάιμς.

«Τα ναζιστικά σύμβολα εξυμνούν μια ιδεολογία μίσους από τις χειρότερες στην ιστορία του ανθρώπινου είδους. Πρέπει να συγκρουστούμε με το μίσος, να το αποτρέψουμε, να μην του αφήσουμε κανέναν χώρο να αναπτυχθεί», υπερθεμάτισε ο υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, ο Ρος Σπενς.

Πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018