Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Στο “μάτι του κυκλώνα” ο πρίγκιπας Κάρολος

banner roots

Βρετανία: Στο “μάτι του κυκλώνα” ο πρίγκιπας Κάρολος
05.09.2021 | 13:08

Βρετανία: Στο “μάτι του κυκλώνα” ο πρίγκιπας Κάρολος

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ένας πρώην βοηθός του πρίγκιπα της Ουαλίας παραιτήθηκε προσωρινά από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Prince’s Foundation (Ίδρυμα του Πρίγκιπα)  εν μέσω ισχυρισμών ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του για να βοηθήσει ώστε το όνομα ενός σημαντικού δωρητή να συμπεριληφθεί στη λίστα τιμών της βασίλισσας Ελισάβετ(Honours List) .

Ο Μάικλ Φόσετ κατηγορείται ότι προσφέρθηκε να βοηθήσει έναν πλούσιο Σαουδάραβα επιχειρηματία να συμπεριληφθεί στη λίστα απονομής τίτλων ευγενείας που ανακοινώνει η βασίλισσα στο τέλος κάθε έτους.

Το σκάνδαλο επικεντρώνεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ζητήθηκαν δωρεές για την ανακαίνιση του Dumfries House,  ενός αρχοντικού στη Σκωτία.

Η επιστολή βόμβα, που έγραψε ο Φόσετ στις 18 Αυγούστου 2017, στον Μπουσίεφ Λαμλούμ , βοηθό του Δρ. Μαχφούζ, αναφέρει: 

«Υπό το φως της συνεχιζόμενης και πιο πρόσφατης γενναιοδωρίας του Σεβασμιώτατου ... Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας το επιβεβαιώσω, με εμπιστοσύνη, ότι είμαστε πρόθυμοι και ευτυχείς να υποστηρίξουμε και να συμβάλλουμε στην αίτηση για ιθαγένεια».

Ο Mαχμούζ Mαρέι Mουμπάρακ μπιν Mαχφούζ έλαβε τιμητικό CBE στα τέλη του 2016.

Το Prince’s Foundation ανακοίνωσε ότι διερευνά το θέμα.

Το ίδρυμα, του οποίου ο κ. Φόσετ έγινε διευθύνων σύμβουλος το 2018, είναι μια “ομπρέλα” για ορισμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Καρόλου.

Οι ισχυρισμοί σχετικά με τη συμπεριφορά του κ. Φόκετ είναι πρωτοσέλιδο θέμα στις εφημερίδες Sunday Times και Mail on Sunday.  

Οι Sunday Times γράφουν ότι ο κ. Μαχφούζ, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία, δώρισε μεγάλα ποσά σε έργα αποκατάστασης ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ο κ. Φόσετ φέρεται να έχει συντονίσει την “επιχείρηση απόδοσης τίτλου ευγενείας” στον κ. Mαχφούζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων.

Ο Ντάγκλας Κόνελ, πρόεδρος του Prince’s Foundation, δήλωσε ότι ο κ. Φόκετ προσφέρθηκε το Σάββατο να παραιτηθεί προσωρινά από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ διεξάγεται έρευνα.

Ο κ. Κόνελ πρόσθεσε: «Το Ίδρυμα του Πρίγκιπα αποδέχθηκε αυτή την παραίτηση. Ο Μάικλ υποστηρίζει πλήρως την τρέχουσα έρευνα και έχει επιβεβαιώσει ότι θα βοηθήσει την έρευνα με κάθε τρόπο."

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το