Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: To NHS Αγγλίας ενισχύεται με 5,4 δισεκατομμύρια λίρες
ikteo limnou
Βρετανία: To NHS Αγγλίας ενισχύεται με 5,4 δισεκατομμύρια λίρες
07.09.2021 | 12:23

Βρετανία: To NHS Αγγλίας ενισχύεται με 5,4 δισεκατομμύρια λίρες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση Τζόνσον προτίθεται να διαθέσει τους επόμενους έξι μήνες επιπλέον 5,4 δισεκατομμύρια λίρες για να ενισχύσει το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) στην Αγγλία στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών και το σύστημα να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα τονίσει αργότερα στους βουλευτές ότι το NHS έχει «υποστεί τεράστια πίεση από την πανδημία» και δεν μπορεί να αναμένεται «να ανακάμψει μόνο του».

Ο κ. Τζόνσον , σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση δεν θα «αποφύγει τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται» για την ενίσχυση του NHS και την ανόρθωση του «καταβεβλημένου συστήματος κοινωνικής φροντίδας στην Αγγλία».

Η Ντάουνινγκ Στριτ σημείωσε ότι ένας στους επτά ανθρώπους στην Αγγλία , στη διάρκεια του βίου του , καταβάλλει πάνω από 100.000 λίρες για να καλύψει τις ανάγκες φροντίδας του ιδίου ή μελών της οικογενείας του. «Το σύστημα όπως έχει σήμερα οδηγεί σε κλιμακούμενο κόστος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.  

Αναμένεται ότι αργότερα σήμερα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι προτίθεται να διαθέσει επίσης μετρητά για να αυξηθεί η δυναμικότητά των νοσοκομείων στην Αγγλία στο 110% σε σχέση με το σημερινό επίπεδο.

Ωστόσο, οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός θα συμφωνήσει με την αύξηση των εισφορών Εθνικής Ασφάλισης, έναν φόρο που καταβάλλεται από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, για την κάλυψη των δαπανών κοινωνικής μέριμνας έχει προκαλέσει την αντίδραση βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος.

Η Daily Telegraph και ο Guardian εκτιμούν ότι ο φόρος Εθνικής Ασφάλισης θα αυξηθεί κατά περίπου 1,25%.

Ο Guardian επισημαίνει ότι «ορισμένοι Συντηρητικοί βουλευτές αντιδρούν και έχουν ξεσηκωθεί».

"Πέντε λίρες την εβδομάδα για να ξεπεραστεί η κρίση κοινωνικής φροντίδας" - ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Daily Mail - η οποία εκτιμά ότι αυτή είναι η αύξηση του φόρου που πρέπει να επιβληθεί στον μέσο εργαζόμενο.

Η Mail αναφέρει ότι ο Μπόρις Τζόνσον αξίζει τα εύσημα επειδή έχει την πρόθεση να επιλύσει το “καυτό πρόβλημα” της κοινωνικής φροντίδας, αλλά φοβάται ότι τα επιπλέον χρήματα θα «εξαφανιστούν στη μαύρη τρύπα των δαπανών του NHS χωρίς να επιλυθεί το πρόβλημα».

Η Daily Express είναι περισσότερο υποστηρικτική. Με πηχυαίο τίτλο - "Ο Μπόρις δεν εγκαταλείπει τα όπλα του"- η εφημερίδα γράφει ότι «ο πρωθυπουργός πρέπει να επαινεθεί για την αντιμετώπιση αυτού του επείγοντος ζητήματος και ότι οι νέοι οφείλουν να συνεισφέρουν επειδή και αυτοί κάποια μέρα θα γεράσουν».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018