Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός : Ο Τζόνσον δεν αποκλείει επαναφορά μάσκας και τηλεργασίας

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός : Ο Τζόνσον δεν αποκλείει επαναφορά μάσκας και τηλεργασίας
15.09.2021 | 09:29

Βρετανία – Κορονοϊός : Ο Τζόνσον δεν αποκλείει επαναφορά μάσκας και τηλεργασίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Χειμερινά σχέδια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, όπως παραδέχθηκε ο Μπόρις Τζόνσον, που τόνισε ότι στόχος του είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερα lockdown.

Μάσκες, τηλεργασία, ακόμη και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα μπορούσαν να επανέλθουν, στο πλαίσιο του χειμερινού πλάνου. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια εργαλειοθήκη από σκληρά μέτρα, που θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή, εφόσον υπάρξει νέα έξαρση των μολύνσεων.

Η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (Sage) έχει επινοήσει μια σειρά επιλογών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid χωρίς αποκλεισμούς και lockdown, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς υποχρεωτικών καλυμμάτων προσώπου και της εργασίας από το σπίτι εάν σημειωθεί αύξηση των λοιμώξεων τον χειμώνα , έγραψαν οι Times (14/09).

Η στρατηγική του Μπόρις Τζόνσον για τη διαχείριση του Covid κατά τη διάρκεια του χειμώνα κυριαρχεί στα περισσότερα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης (15/09).

Η Daily Express θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός είναι ο “Mr. Sensible” επειδή στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει συμπεριλάβει και “Σχέδιο Β” που προβλέπει περιορισμούς.

"Σχέδιο για το χειρότερο", γράφει η Daily Mirror. Η Daily Telegraph ανησυχεί ότι το "φάσμα του χειμερινού αποκλεισμού επιστρέφει". Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι βουλευτές Τόρις έχουν εκφράσει "έκπληξη και απογοήτευση” για αυτό που θεωρούν "ολισθηρή τάση προς αναπόφευκτα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών.

Ο Guardian επικεντρώνεται στην προειδοποίηση κυβερνητικών συμβούλων ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε "κομβικό σημείο" - και επισημαίνει τις εκτιμήσεις της ομάδας Sage που δεν αποκλείει οι εισαγωγές στα νοσοκομεία στην Αγγλία να ανέλθουν σε 7.000 άτομα την ημέρα τον επόμενο μήνα.

"Έκπληξη! Επιστροφή στους σταθμούς πανικού”, είναι η ετυμηγορία της Daily Mail. "Πάει η ένδοξη υπόσχεση ότι ο δρόμος της Βρετανίας προς την κανονικότητα θα ήταν μη αναστρέψιμος", γράφει η Mail.

Καλεί τον πρωθυπουργό να τηρήσει τη “συμφωνία Covid” που έκανε με τους ψηφοφόρους. “Ο κόσμος έχει σεβαστεί αυτή τη συμφωνία , υπομένοντας τους αποκλεισμούς χωρίς παράπονα”, σημειώνει η Daily Mail.

Η Sun υποστηρίζει ότι το Σχέδιο Α του κ. Τζόνσον “φαίνεται λογικό”, αλλά προειδοποιεί ότι πρέπει “με κάθε κόστος” να αποφύγει το Σχέδιο Β. Τον προτρέπει να “παραμείνει ψύχραιμος” και να “αγνοήσει” εκείνους που φωνάζουν για περιορισμούς με τον πρώτο υπαινιγμό ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το