Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Η τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα αρχίζει να σταθεροποιείται στη χώρα, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον
afoi poriazi
Βρετανία: Η τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα αρχίζει να σταθεροποιείται στη χώρα, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον
29.09.2021 | 10:16

Βρετανία: Η τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα αρχίζει να σταθεροποιείται στη χώρα, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την εφοδιαστική αλυσίδα ενόψει των Χριστουγέννων καθώς οι Βρετανοί συνεχίζουν να πανικοβάλλονται για να αγοράσουν καύσιμα, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές σε μερικά πρατήρια καυσίμων.

Στη συνέντευξη που έδωσε στα ΜΜΕ ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η κατάσταση των καυσίμων στη Βρετανία αρχίζει να βελτιώνεται, ενώ προέτρεψε τους οδηγούς “να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με τον κανονικό τρόπο”.

O Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κατάσταση στα πρατήρια καυσίμων σταθεροποιείται και “οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι σίγουρο ότι θα πάνε στις δουλειές τους, μετά από ημέρες ουρών και κλεισίματος αντλιών”.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πλέον το 16% των πρατηρίων ανά την επικράτεια έχουν πλέον ανεφοδιαστεί πλήρως, γεγονός που συνιστά εμφανή πρόοδο. Στην κορύφωση της κρίσης, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το ποσοστό των βενζινάδικων τα οποία ήταν σε θέση να εξυπηρετήσουν το κοινό ήταν σημαντικά μικρότερο, περί το 10% επί του συνόλου των πρατηρίων.

Από την άλλη μεριά οι Εργατικοί και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τονίζουν ότι η κυβέρνηση άφησε τη χώρα "να καταρρεύσει από κρίση σε κρίση".

Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας ενέκρινε στο μεταξύ αίτημα για 150 οδηγούς στρατιωτικών φορτηγών μεταφοράς καυσίμων να συμβάλλουν στην προσπάθεια για την τροφοδοσία των πρατηρίων βενζίνης.

Η εκπαίδευση των οδηγών για τη χρήση των βυτιοφόρων που διαθέτουν οι εταιρείες καυσίμων έχει ήδη αρχίσει, οπότε οι πρώτες παραδόσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Με ορισμένους να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων τους με καύσιμα , έχουν γίνει εκκλήσεις για τους εργαζόμενους σε τομείς πρώτης ανάγκης , όπως είναι το προσωπικό υγείας και κοινωνικής φροντίδας, να έχουν προτεραιότητα στις αντλίες.

Παρά τις προσπάθειες του Μπόρις Τζόνσον να καθησυχάσει το κοινό ότι η κατάσταση στα πρατήρια καυσίμων "σταθεροποιείται", η εφημερίδα i επιμένει ότι οι ουρές θα διαρκέσουν για μέρες.

Πηγές του κλάδου υπογραμμίζουν στους Times ότι η αναστάτωση θα μπορούσε να συνεχιστεί για ένα μήνα. Ενώ η Daily Mail εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μια "μάχη για να διασώσει τα Χριστούγεννα", έχοντας παραδεχθεί σιωπηρά ότι τα προβλήματα με τους οδηγούς των βυτιοφόρων και με άλλες αλυσίδες εφοδιασμού είναι πιθανό να παραμείνουν άλυτα για μήνες.

Η Daily Express τονίζει ότι οι αδυναμίες των υποδομών "δεν μπορούν να αγνοηθούν άλλο". Οι Financial Times σημειώνουν ότι η λίρα έπεσε προχθές στο χαμηλότερο επίπεδο του τρέχοντος έτους - λόγω φόβων ότι η κρίση θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018