Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία- Υπόθεση Σάρα Έβεραρντ : “Η ντροπή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας”

banner roots

Βρετανία- Υπόθεση Σάρα Έβεραρντ : “Η ντροπή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας”
01.10.2021 | 09:55

Βρετανία- Υπόθεση Σάρα Έβεραρντ : “Η ντροπή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε χθες ο Βρετανός αστυνομικός, ο οποίος έχει ομολογήσει την δολοφονία της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ στο Λονδίνο, όπως μετέδωσε το Sky News.

Ο 48χρονος αστυνομικός Γουέιν Κούζενς, ο οποίος φρουρούσε διπλωματικές αντιπροσωπείες, ομολόγησε την ενοχή του για την απαγωγή, τον βιασμό και τον φόνο της νεαρής υπεύθυνης μάρκετινγκ τον περασμένο Μάρτιο.

Ο αστυνομικός που παραδέχθηκε τη δολοφονία της Λονδρέζας Σάρα 'Έβεραρντ, σκηνοθέτησε μια “ψεύτικη σύλληψη” ισχυριζόμενος παράβαση των μέτρων της καραντίνας λόγω Covid για να την απαγάγει.

Η επικεφαλής της Σκότλαντ Γιάρντ, Κρέσιντα Ντικ, απεικονίζεται σήμερα σε αρκετά πρωτοσέλιδα καθώς αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις να παραιτηθεί λόγω της υπόθεσης Σάρα Έβεραρντ.

"H ντροπή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας", ο τίτλος της πρώτης σελίδας στην εφημερίδα The Guardian. Aνώτερος αξιωματικός παραδέχτηκε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία είναι πιθανό να είχε αρκετές ενδείξεις για να αντιληφθεί ότι Γουέιν Κούζενς συνιστούσε απειλή για τις γυναίκες πριν βιάσει και σκοτώσει την Έβεραρντ, διαβάζουμε στον Guardian.

Οι Times αποκαλύπτουν ότι ο Κούζενς είχε ανταλλάξει , ρατσιστικό και ομοφοβικό υλικό , καθώς και υλικό κατά των γυναικών με συναδέλφους του σε μια ομάδα WhatsApp μήνες πριν από την επίθεση.

Η Daily Mail, στο κύριο άρθρο της, σημειώνει ότι “είναι απίστευτο ότι η λαίδη Κρέσιντα παραμένει ακόμη στη θέση της . "Σε πόσες ακόμα επαίσχυντες αποτυχίες μπορεί η Σκότλαντ Γιάρντ να έχει ως επικεφαλής την Κρέσιντα Ντικ”, αναρωτιέται η Sun.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας i – Όλιβερ Νταφ - πιστεύει ότι η λαίδη Κρέσιντα δεν έχει να κάνει προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στο σώμα της αστυνομίας και δυσκολεύεται να δει πώς μπορεί να συνεχίσει να είναι επικεφαλής της Σκότλαντ Γιάρντ.

Αλλά η Daily Telegraph γράφει ότι είναι μια ικανή γυναίκα που αναγνωρίζει την ανάγκη να αλλάξει η κουλτούρα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Οι Times εκφράζουν την άποψη ότι η παραίτησή της λαίδης Κρέσιντα Ντικ δεν θα εξυπηρετούσε κανένα χρήσιμο σκοπό.

Στο πλαίσιο των ανανεωμένων προσπαθειών για άμβλυνση των φόβων στην πρωτεύουσα, η Μητροπολιτική Αστυνομία θα εντείνει τις "καθησυχαστικές περιπολίες" και θα αντιμετωπίσει πιο σοβαρά τους ισχυρισμούς περί άσεμνης έκθεσης.

Επιπλέον 650 νέοι αξιωματικοί θα περιπολούν πολυσύχναστους δημόσιους χώρους στο Λονδίνο.

Το σώμα συμβουλεύει τους ανθρώπους που κρατούνται από έναν μοναχικό απλό αστυνομικό να ρωτούν "πού είναι οι συνάδελφοί σας" και "από πού ήρθατε;"

Για να επαληθευτούν οι απαντήσεις, θα πρέπει να ζητήσουν να μιλήσουν σε έναν χειριστή ασυρμάτου της αστυνομίας για να διαπιστώσουν εάν ο αστυνομικός είναι γνήσιος και ενεργεί νόμιμα - συμβουλεύει το βρετανικό κοινό η Σκότλαντ Γιάρντ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το