Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Ο εφοδιασμός με καύσιμα εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στη ΝΑ Αγγλία

banner roots

Βρετανία: Ο εφοδιασμός με καύσιμα εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στη ΝΑ Αγγλία
02.10.2021 | 13:47

Βρετανία: Ο εφοδιασμός με καύσιμα εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στη ΝΑ Αγγλία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο εφοδιασμός με καύσιμα εξακολουθεί να αποτελεί "μεγάλο πρόβλημα" στη νοτιοανατολική Αγγλία, αναφέρει η Ένωση Λιανοπωλητών Βενζίνης (PRA) - και "αν μη τι άλλο είχε επιδεινωθεί".

Αλλά η PRA ότι η Σκωτία, η βόρεια Αγγλία και τμήματα των Μίντλαντς “έχουν δει μια σαφή βελτίωση".

Ο στρατός θα αρχίσει να παραδίδει βενζίνη σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δευτέρα, μετέδωσε το BBC.

Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε ότι η κατάσταση "σταθεροποιείται" και μέτρα όπως η παρέμβαση του στρατού θα βοηθήσουν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μια κρίση καυσίμων που έχει προκαλέσει τεράστιες ουρές έξω από ορισμένα πρατήρια καυσίμων.

Ενώ η κυβέρνηση και οι έμποροι βενζίνης λιανικής αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετά καύσιμα στα διυλιστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου, η έλλειψη οδηγών έχει επιβραδύνει τη μεταφορά καυσίμων σε ορισμένα πρατήρια βενζίνης και η ζήτηση παραμένει να είναι υψηλή.

Σχεδόν 200 στρατιώτες - άνδρες και γυναίκες - 100 από αυτούς οδηγοί, θα παρέχουν "προσωρινή" υποστήριξη για να αμβλύνουν την πίεση στα βενζινάδικα.

Ο Μπρίαν Μάντερσον, πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Βενζίνης, η οποία εκπροσωπεί σχεδόν 5.500 από τα 8.300 πρατήρια καυσίμων του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι υπάρχουν λιγότερα πρατήρια που έχουν στη Σκωτία, τη βόρεια Αγγλία και σε περιοχές της κεντρικής Αγγλίας.

Ο κ. Μάντερσον είπε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4 ότι η κατάσταση είχε επιδεινωθεί στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Ανέφερε ότι οι οδηγοί του στρατού θα αποτελέσουν "μεγάλη βοήθεια", ωστόσο απαιτείται "άμεση προτεραιότητα των παραδόσεων σε πρατήρια καυσίμων, ιδιαίτερα στα ανεξάρτητα, τα οποία είναι σε περιοχές της γειτονιάς".

Ο κ. Μάντερσον προειδοποίησε επίσης ότι οι οδηγοί ΙΧ θα δουν αύξηση στις τιμές των καυσίμων την επόμενη εβδομάδα, αλλά λόγω “παγκόσμιων παραγόντων” όχι λόγω της κερδοσκοπίας.

Ορισμένες εφημερίδες του Σαββάτου επικεντρώνουν την προσοχή τους στην τρέχουσα κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, η οικονομία έχει πληγεί από αυτό που αποκαλεί "κρίση έλλειψης εργαζομένων".”

“Ένας αναποφάσιστος πρωθυπουργός κάλεσε τελικά το στρατό”, σημειώνει η εφημερίδα.

Ωστόσο, αναφέρει η Mirror, “τα πάντα, από αποθήκες μέχρι εργοστάσια, λεωφορεία μέχρι παμπ, φαρμακεία μέχρι σχολεία μαστίζονται από την έλλειψη εργαζομένων”.

Η Daily Mail μίλησε με τον υπουργό των Οικονομικών, ο οποίος σημειώνει ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότεροι μήνες ελλείψεων τροφίμων στο μέλλον.

Ο Ρίσι Σουνάκ τονίζει στην εφημερίδα ότι η κυβέρνηση είναι "αποφασισμένη να μετριάσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί".

Ωστόσο, παρατήρησε ο υπουργός των Οικονομικών, “τα υποκείμενα προβλήματα είναι παγκόσμια, οπότε δεν μπορούν να διορθωθούν μόνο από τη Βρετανία".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel