Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Ο Μπόρις Τζόνσον δεν αποκλείει την περαιτέρω αύξηση των φόρων
afoi poriazi
Βρετανία : Ο Μπόρις Τζόνσον δεν αποκλείει την περαιτέρω αύξηση των φόρων
03.10.2021 | 18:18

Βρετανία : Ο Μπόρις Τζόνσον δεν αποκλείει την περαιτέρω αύξηση των φόρων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να αποκλείσει την αύξηση των φόρων ξανά, τρεις εβδομάδες πριν ο υπουργός των Οικονομικών ανακοινώσει το νέο προϋπολογισμό.

Σε ομιλία του την πρώτη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού κόμματός στο Μάντσεστερ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι παραμένει "ένθερμος αντίπαλος των περιττών φορολογικών αυξήσεων".

Ωστόσο, δήλωσε στον Άντριου Μαρ του BBC ότι η πανδημία έχει πλήξει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου σαν “δημοσιονομικός μετεωρίτης”.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την Εθνική Ασφάλιση για να πληρώσει για την υγεία και την κοινωνική περίθαλψη.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ πάγωσε επίσης τα όρια του αφορολόγητου εισοδήματος με αποτέλεσμα περισσότεροι εργαζόμενοι να είναι υποχρεωμένοι τώρα να καταβάλλουν μεγαλύτερες εισφορές στο κράτος. Επιπλέον η καταβολή του εβδομαδιαίου επιδόματος των 20 λιρών που η κυβέρνηση αποφάσισε  να δώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πρόκειται να λήξει αυτή την εβδομάδα, σε μια περίοδο που οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων αυξάνονται.

Ερωτηθείς αν θα αυξήσει ξανά τους φόρους, ο κ. Τζόνσον απάντησε: “Αν μπορώ να το αποφύγω, δεν θέλω να αυξήσω ξανά τους φόρους”.

Ο κ. Τζόνσον σημείωσε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διέρχεται μια “περίοδο προσαρμογής” μετά το Brexit, όταν ρωτήθηκε για τις ελλείψεις όσον αφορά τις θέσεις εργασίας και τα ζητήματα εφοδιασμού στα καταστήματα και στα πρατήρια βενζίνης.

Κάλεσε όσους θα ήθελαν να επιστρέψουν στο “κουρασμένο, αποτυχημένο παλιό μοντέλο, να χρησιμοποιήσουν το μοχλό που ονομάζεται ανεξέλεγκτη μετανάστευση για να φέρουν ανθρώπους στη χώρα να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας”.

Αντ' αυτού, ο κ. Τζόνσον είπε ότι η χώρα πρέπει να προσβλέπει σε ένα μέλλον “καλύτερα αμειβόμενων και περισσότερο εξειδικευμένων θέσεων απασχόλησης για τους Βρετανούς”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018