Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μπόρις Τζόνσον: Aποστολή μας είναι ως Συντηρητικό κόμμα να προωθήσουμε την δυνατότητα όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες
afoi poriazi
Μπόρις Τζόνσον: Aποστολή μας είναι ως Συντηρητικό κόμμα να προωθήσουμε την δυνατότητα όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες
06.10.2021 | 17:57

Μπόρις Τζόνσον: Aποστολή μας είναι ως Συντηρητικό κόμμα να προωθήσουμε την δυνατότητα όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η προώθηση ευκαιριών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι “η αποστολή μας”, υπογράμμισε ο Μπόρις Τζόνσον στο συνέδριο του κόμματός του.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επίλυση του οικιστικού προβλήματος- έλλειψη κατοικιών- και η ενίσχυση των υποδομών θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση της οικονομίας.

Ο κ. Τζόνσον δεσμεύθηκε να επιτύχει μια "καθυστερημένη", όπως είπε , “αλλαγή προσέγγισης”, ελέγχοντας τη μετανάστευση και να πετύχει την αύξηση των μισθών.

Η 45λεπτη ομιλία του στο συνέδριο ήταν η πρώτη του απευθείας στα μέλη του Συντηρητικού κόμματος μετά την πανδημία covid.

Σε μια αισιόδοξη ομιλία γεμάτη αστεία, ανέφερε ότι η μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων είναι το "μεγαλύτερο έργο που μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση".

Η μείωση των "κενών" στις ευκαιρίες μεταξύ των περιφερειών, επέμεινε ο κ. Τζόνσον, θα "απομακρύνει την πίεση" από τη νοτιοανατολική Αγγλία, ενώ θα ενισχύσει περιοχές που αισθάνονται ότι έχουν μείνει πίσω.

Ο Μπόρις Τζόνσον “έχει τα κότσια” να διορθώσει τα κακώς κείμενα και είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τους επιχειρηματίες”, εκτιμούσαν πολλές από εφημερίδες της Τετάρτης λίγες ώρες πριν από την κύρια ομιλία του πρωθυπουργού στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος .

“Tο Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει μία χώρα υψηλών μισθών”, είναι ο στόχος του κ. Τζόνσον, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Η ίδια εφημερίδα θεωρεί ότι ένας άλλος βασικός στόχος του Βρετανού πρωθυπουργού είναι ο έλεγχος της “ανεξέλεγκτης μετανάστευσης”.

“Στο συνέδριο του κόμματος ο Μπόρις Τζόνσον θα δεσμευτεί ότι θα δει κατάματα προβλήματα που επί δεκαετίες οι προκάτοχοί του αγνόησαν”, υπογραμμίζει η Daily Express.    

"Ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει την αύξηση του κατώτατου μισθού σε λίγες εβδομάδες", γράφουν οι Times.

Η εφημερίδα έχει ενημερωθεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα αποδεχθεί τις συστάσεις ανεξάρτητων συμβούλων, σε μια κίνηση που θα αυξήσει τις αμοιβές των χαμηλότερων εισοδημάτων σε περίπου 9 λίρες και 42 πένες την ώρα. Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο κ. Τζόνσον θα χρησιμοποιήσει την ομιλία στο συνέδριο των Τόρις για να “κλιμακώσει τη διαμάχη” με τις επιχειρήσεις και να κατηγορήσει τα αφεντικά ότι χρησιμοποιούν την υψηλή μετανάστευση ως δικαιολογία για να μην επενδύουν στις εταιρείες ή στο προσωπικό τους.

Αλλά κατά την Metro το μήνυμα του πρωθυπουργού και αρχηγού του Συντηρητικού κόμματος προς τους συνέδρους στο Μάντσεστερ θα είναι πολύ διαφορετικό : "μην με κατηγορείτε". Η εφημερίδα σημειώνει ότι κ. Τζόνσον δεν έχει ξεπεράσει βασικά προβλήματα όπως είναι η αύξηση των τιμών στα ράφια των σουπερμάρκετ και η έλλειψη οδηγών φορτηγών . "Μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα ; Όχι, δεν μπορεί!", είναι ο πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018