Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Κατέληξε ο βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

the roots web banners 06

Βρετανία: Κατέληξε ο βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι
15.10.2021 | 18:08

Βρετανία: Κατέληξε ο βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος σερ Ντέιβιντ Έϊμις δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από εκκλησία Μεθοδιστών στην περιοχή Λέι ον Σι, στο Έσσεξ όπου και εκλεγόταν.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο δράστης συνελήφθη και δεν αναζητείται κάποιος συνεργός.  

Ο 69χρονος βουλευτής μαχαιρώθηκε καθώς συναντούσε ψηφοφόρους στην Εκκλησία Μεθοδιστών στο Μπέλφερς.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Σάουθεντ, Τζον Λαμπ, ο οποίος ήταν στον τόπο του εγκλήματος, αμέσως μετά την επίθεση είπε ότι ο σερ Ντέιβιντ – “είναι καλός οικογενειάρχης, με τέσσερις κόρες και ένα γιο”.

"Προσπαθεί πάντα να βοηθήσει τους ανθρώπους, και ειδικά τους πρόσφυγες. Είναι ένας πολύ φιλικός άνθρωπος και εμμένει στις απόψεις του, λέει αυτό που πιστεύει και εμμένει σε αυτές", δήλωσε ο κ. Λαμπ πριν γίνει γνωστό ότι τελικά ο άτυχος βουλευτής είχε πεθάνει.

Ο κ. Λαμπ είπε επίσης στο BBC ότι ο βουλευτής δεν είχε μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά χειρουργήθηκε από γιατρούς που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης.

Το Ίδρυμα Jo Cox, η φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε στη μνήμη της βουλευτίνας που δολοφονήθηκε το 2016, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι “τρομοκρατήθηκε” όταν πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος σερ Κιρ Στάρμερ έσπευσε να υπογραμμίσει ότι “τα νέα είναι φρικτά και βαθιά σοκαριστικά".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το