Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Αύξηση των μισθών για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα
afoi poriazi
Βρετανία : Αύξηση των μισθών για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα
26.10.2021 | 13:49

Βρετανία : Αύξηση των μισθών για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Εκατομμύρια εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα πρόκειται να δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται το επόμενο έτος, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο “ξεπάγωμα” των μισθών.

Ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού αύριο Τετάρτη θα υπογραμμίσει ότι νοσοκόμες, δάσκαλοι και μέλη των ενόπλων δυνάμεων είναι μεταξύ αυτών που πρόκειται να επωφεληθούν.

Μια “προσωρινή παύση” στην αύξηση των μισθών είχε αποφασιστεί τον περασμένο Νοέμβριο ως αντίδραση στις προκλήσεις της πανδημίας Covid-19.

Το Εργατικό Κόμμα έσπευσε να σημειώσει ότι οι αυξήσεις φόρων και τιμών σημαίνουν ότι πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν “κρίση κόστους ζωής”.

Ξεχωριστά, οι ακτιβιστές για πάγωμα του φόρου καυσίμων έχουν ενημερωθεί να αναμένουν πάγωμα του φόρου για δωδέκατο συνεχόμενο έτος στον προϋπολογισμό της Τετάρτης.

Το BBC έχει επίσης ενημερωθεί ότι ο ΦΠΑ για το κόστος της ενέργειας που καταναλώνουν τα νοικοκυριά δεν πρόκειται να μειωθεί με το υπουργείο Οικονομικών να υποστηρίζει ότι η σχετική πρόταση ήταν ανεπαρκώς στοχευμένη και ότι τα νοικοκυριά χαμηλότερου εισοδήματος θα μπορούσαν να βοηθηθούν καλύτερα μέσω άλλων προγραμμάτων.

Αρκετά πρωτοσέλιδα αναδεικνύουν την απόφαση του υπουργού των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ να τερματίσει το πάγωμα των μισθών του δημόσιου τομέα.

Η Daily Telegraph σημειώνει ότι η απόφαση ενισχύει την πρόθεση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο μια οικονομία "υψηλών δεξιοτήτων και υψηλών μισθών" - αλλά έχει επίσης εντείνει τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο του πληθωρισμού.

"Πώς θα το αντέξει η οικονομία;", διερωτάται η Daily Mail - η οποία σημειώνει ότι το υπουργείο των Οικονομικών έχει ήδη κάνει δεσμευτεί για δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων, επιπλέον του ποσού των 400 δισεκατομμυρίων λιρών για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid.

Ο Guardian παραθέτει τα σχόλια του γενικού γραμματέα της Ένωσης Βρετανικών Συνδικάτων (TUC) , Φράνσις Ο' Γκρέιντι, ο οποίος έσπευσε να τονίσει ότι πολλοί προϋπολογισμοί νοικοκυριών θα έχουν ήδη "επιβαρυνθεί σημαντικά" μέχρι να τεθεί σε ισχύ η αύξηση των μισθών το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018