Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Πρόγραμμα δαπανών για την αναβάθμιση των φτωχότερων περιοχών

the roots web banners 06

Βρετανία: Πρόγραμμα δαπανών για την αναβάθμιση των φτωχότερων περιοχών
27.10.2021 | 11:58

Βρετανία: Πρόγραμμα δαπανών για την αναβάθμιση των φτωχότερων περιοχών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε ένα τριετές πρόγραμμα δαπανών για τη βελτίωση των δημοσίων μέσων μεταφοράς, τη βελτίωση του προγράμματος απόκτησης δεξιοτήτων για τους εργαζόμενους, αλλά και για την επέκταση άλλων προγραμμάτων, ώστε να προωθήσει το σχέδιο της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον για την αναβάθμιση των φτωχότερων περιοχών στη χώρα.

“Μία νέα εποχή αισιοδοξίας μας”, αναφέρει η Daily Express - επικαλούμενη τη δέσμευση του υπουργού των Οικονομικών να οικοδομήσει μια οικονομία μετά το Brexit που μπορεί να ανακάμψει από την πανδημία.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού ο κ. Σούνακ θα επικεντρωθεί στο να βοηθήσει τις οικογένειες να ξεπεράσουν την κρίση του κόστους ζωής και να εκπληρώσει προηγούμενες υποσχέσεις της κυβέρνησης πριν τις επόμενες εκλογές.

Η Daily Mirror δεν φαίνεται να έχει εντυπωσιαστεί από την εικόνα του υπουργού των Οικονομικών να προετοιμάζει την ομιλία του για τον προϋπολογισμό φορώντας ένα ζευγάρι σαγιονάρες που κοστίζουν £ 95.

“Οι σχετικές φωτογραφίες είναι άκρως αποκαλυπτικές", υποστηρίζει η εφημερίδα, επειδή κάνουν εμφανή “την απόσταση μεταξύ ενός προνομιούχου πολυεκατομμυριούχου και των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν μια κρίση κόστους ζωής που οι Συντηρητικοί έχουν επιδεινώσει".

Η Sun σημειώνει ότι οι επικεφαλής των επιχειρήσεων αναρωτιούνται “τι συνέβη με τον ισχυρισμό των Τόρις ότι είναι το κόμμα των χαμηλών φόρων”.

Η στήλη – γνώμης των Times προτρέπει τον υπουργό των Οικονομικών να προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις για τα υψηλά εισοδήματα - επιμένοντας ότι "ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει ότι η ανάπτυξη με σταθερές τιμές μπορεί να συνεχιστεί".

Η Βρετανία "δεν μπορεί να φορολογήσει το δρόμο της προς τον πλούτο", γράφουν οι Times, "και ο κ. Σουνάκ το γνωρίζει αυτό".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel