Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : “Η σύνοδος COP26 για το κλίμα είναι η στιγμή της αλήθειας”, υπογραμμίζει ο Μπόρις Τζόνσον
afoi poriazi
Βρετανία : “Η σύνοδος COP26 για το κλίμα είναι η στιγμή της αλήθειας”, υπογραμμίζει ο Μπόρις Τζόνσον
31.10.2021 | 18:53

Βρετανία : “Η σύνοδος COP26 για το κλίμα είναι η στιγμή της αλήθειας”, υπογραμμίζει ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τη διεθνή σύνοδο κορυφής (COP26) που θεωρείται ζωτικής σημασίας για τoν έλεγχο της κλιματικής αλλαγής.

Ο στόχος είναι να διατηρηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας στους 1,5C μέχρι το 2100, αλλά υπό τις σημερινές συνθήκες οι επιστήμονες προβλέπουν να έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας 2,7 C, γεγονός που θα οδηγήσει σε "κλιματική καταστροφή", σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της COP26 Αλόκ Σάρμα υπογράμμισε ότι η επίτευξη του στόχου του 1,5C θα είναι "πολύ δύσκολη" και ο κόσμος πρέπει να "ενωθεί" για να το επιτύχει.

“ Η υπογραφή συμφωνίας στη Γλασκώβη θα είναι πιο δύσκολη σε σχέση με τη σύνοδο κορυφής στο Παρίσι πριν από πέντε χρόνια, όταν σχεδόν όλα τα έθνη του κόσμου συμφώνησαν σε μια συνθήκη για να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5C”, είπε στο BBC ο κ. Σάρμα.

“Η επίτευξη αυτού του στόχου εξαρτάται από τους ηγέτες” , τόνισε στην εκπομπή του Άντριου Μαρ (BBC One) , ο πρόεδρος της COP26. “Πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να συμφωνήσουν συλλογικά πως θα εκπληρώσουμε αυτό τον στόχο” , συνέχισε. "Περιμέναμε περισσότερα από χώρες όπως η Κίνα που είναι ο μεγαλύτερος εκπομπός αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο”, παρατήρησε ο κ. Σάρμα που χαρακτήρισε τη σύνοδο "πραγματική ευκαιρία" για τους ηγέτες των χωρών “να επιδείξουν ηγετικό ρόλο”.

Την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής θα κοινοποιηθεί έκθεση σχετικά με την κατάσταση του κλίματος από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO).

Η προσωρινή έκθεση του WMO από επιστήμονες του κλίματος θα συγκρίνει τις παγκόσμιες θερμοκρασίες φέτος μέχρι στιγμής με τα προηγούμενα χρόνια.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή - συμπεριλαμβανομένων των κυμάτων καύσωνα, των πλημμυρών και των δασικών πυρκαγιών – εντείνονται, υπογραμμίζει η επιστημονική κοινότητα.

Η τελευταία δεκαετία ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί και οι κυβερνήσεις συμφωνούν ότι απαιτείται επείγουσα συλλογική δράση.

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι πρόκειται να προσέλθουν στη Γλασκώβη για τη σύνοδο κορυφής διάρκειας δύο εβδομάδων, ενώ αναμένονται μεγάλες διαδηλώσεις,

Σχεδόν 200 χώρες καλούνται να πετύχουν τους φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μετέδωσε το BBC.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε ότι η COP26 είναι " η στιγμή αλήθειας" και προειδοποίησε ότι “η αποτυχία δράσης θα βλάψει τις μελλοντικές γενιές”.

Ηγέτες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του κ. Τζόνσον, βρίσκονται επί του παρόντος στη σύνοδο κορυφής της G20 στη Ρώμη - και θα ταξιδέψουν στη Γλασκώβη αργότερα σήμερα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018