Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βίντεο σοκ από τη βίαιη σύλληψη Έλληνα στη Γερμανία - Πέθανε λίγες ώρες μετά στα κρατητήρια

banner roots

Βίντεο σοκ από τη βίαιη σύλληψη Έλληνα στη Γερμανία - Πέθανε λίγες ώρες μετά στα κρατητήρια
09.11.2021 | 13:52

Βίντεο σοκ από τη βίαιη σύλληψη Έλληνα στη Γερμανία - Πέθανε λίγες ώρες μετά στα κρατητήρια

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Θύελλα αντιδράσεων από την βίαιη σύλληψη και τον τραγικό θάνατο του 24χρονου ομογενή Γιώργου Ζαντιώτη στο Βούπερταλ της Γερμανίας - Αναμένεται από τις γερμανικές αρχές να επιτελέσουν το έργο τους, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα

Στην επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, η υπόθεση του τραγικού θανάτου του 24χρονου Γιώργου Ζαντιώτη που πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στα κρατητήρια του Βούπερταλ λίγες ώρες μετά τη βίαιη σύλληψή του από τους αστυνομικούς.

 

Το βίντεο από την σύλληψη του νεαρού άνδρα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media εξαιτίας της βίας που χρησιμοποιούν σε βάρος του οι αστυνομικοί, θυμίζοντας έντονα το εφιαλτικό τέλος του George Floyd τον Μάιο του 2020, έχει καταγραφεί από την αδελφή του με την οποία ο νεαρός φαίνεται να είχε έναν έντονο διαπληκτισμό με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση των αρχών.

 
 

Το περιστατικό αν και συνέβη στις 2 Νοεμβρίου, ωστόσο έγινε γνωστό μόλις πριν λίγα 24ωρα και μετά την κατακραυγή των χρηστών του διαδικτύου, με αποτέλεσμα οι Αρχές του Βούπερταλ να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις οι οποίες όμως προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά, καθώς γίνεται λόγος πως ο θάνατος του νεαρού αποδίδεται σε υποκείμενο νόσημα σε συνδυασμό με την χρήση ναρκωτικών.

 
 

Την ίδια ώρα τα social media τόσο του 24χρονου Γιώργου όσο και της αδελφής του έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν από μηνύματα φίλων και γνωστών, που ζητούν δικαίωση για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή.

Όπως ανέφερε στα μέσα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του κράτους, Jules El-Khatib, τα αίτια θανάτου του 24χρονου πρέπει άμεσα να διερευνηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή: «Έχω μπροστά μου ένα βίντεο της σύλληψης στο οποίο μπορεί κανείς να ακούσει τις κραυγές πόνου του νεαρού. Ο 25χρονος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα όταν ήταν υπό κράτηση. Τα αίτια του θανάτου του πρέπει να διερευνηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή και όχι από άλλο αστυνομικό τμήμα».

Ο πολιτειακός εκπρόσωπος φτάνει στο σημείο να μιλήσει ακόμα για σκάνδαλο «ο θάνατος του νεαρού άνδρα που κρατείται από την αστυνομία δεν δημοσιεύτηκε αμέσως. Ένας θάνατος υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει πάντα να δημοσιοποιείται, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού της σύλληψης και μόλις είναι διαθέσιμα τα αίτια του θανάτου».

 

Από την δική του την πλευρά ο εισαγγελέας του Βούπερταλ απέδωσε την καθυστερημένη δημοσίευση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας του που ζει μεταξύ Βούπερταλ και Πειραιά.


Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σημειώνεται ότι η Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο, καθώς και το Γενικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ παρέχουν από την πρώτη στιγμή προξενική συνδρομή στους οικείους του.

Οι ελληνικές Αρχές στην Γερμανία βρίσκονται επίσης σε επαφή με τις αρμόδιες Γερμανικές αρχές, από τις οποίες αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το